ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΕΞΙΚΟ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΗΣ UNESCO

10 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνίες: Αναχώρηση απο:ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
τιμη απο €1000 /ατομο
Το Μεξικό είναι από τα λίγα λατινοαμερικάνικα κράτη που μπορεί να περηφανευτεί για ένα τόσο λαμπρό παρελθόν πριν από τους χρόνους του Κολόμβου. Η συγχώνευση των στοιχείων της ινδιάνικης και της ισπανικής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό του σημερινού προσώπου της χώρας. Αποικιακές πόλεις κομψοτεχνήματα. Μνημεία μοναδικά, παρακαταθήκη ενός ένδοξου παρελθόντος και σπουδαίων πολιτισμών. Άνθρωποι περήφανοι για την καταγωγή τους, με έμφυτη ζωντάνια, έτοιμοι να ξεχάσουν στην πρώτη ευκαιρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Το Cosmorama όπως κάθε χρόνο ετοίμασε για σας ένα κορυφαίο πρόγραμμα με τις ωραιότερες αποικιακές πόλεις Γκουαναχουάτο, Γουαδαλαχάρα, Κερέταρο, Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε, Πατσκουάρο, Τάξκο, Κουερναβάκα και φυσικά την πανέμορφη Μορέλια. Όλα αυτά και άλλα πολλά χαρίζει απλόχερα η μαγική αυτή χώρα σε εσάς που την επισκέπτεστε. Ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας.

Το ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς
 • Πτήσεις με Air France
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ξενάγηση και περιήγηση στις πόλεις Κερέταρο και Σαν Μιγκέλ Αλιέντε, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco
 • Πρωινή ξενάγηση στο Γουαναχουάτο, την αμφιθεατρική πόλη με τα ήσυχα δρομάκια και τα αποικιακά αρχοντικά
 • Διανυκτέρευση στην Γουαδαλαχάρα και ξενάγηση της πόλης όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Οσπίσιο Καμπάνιας με τις νωπογραφίες του Ορόσκο
 • Επίσκεψη στην πόλη Τεκίλα, όπου θα μάθουμε για την διαδικασία παραγωγής της τεκίλας
 • Επίσκεψη στο Πατσκουάρο, την πόλη με την ινδιάνικη ατμόσφαιρα
 • Ξενάγηση στην γραφική Μορέλια, πόλη – μουσείο – μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco
 • Ξενάγηση στην πόλη του Μεξικού, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, επίσκεψη στο μουσείο Ανθρωπολογίας
 • Ολοήμερη εκδρομή στην πόλη Κουερναβάκα, όπου θα δούμε το παλάτι του Κορτέζ και τους κήπους Μπόρντα
 • Επίσκεψη στο Τάξκο, την πόλη με τα όμορφα σπίτια που προστατεύονται ως εθνικά μνημεία.
 • Πρωινή ξενάγηση στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν – Οι πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης
 • Επίσκεψη στην Παναγία της Γουαδελούπης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Μέξικο Σίτυ

Η πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού θα μας μεταφέρει στο Μέξικο Σίτυ, την πρωτεύουσα της χώρας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο του κόσμου με 25 εκατομμύρια ανθρώπους να κινούνται καθημερινά με χαοτικούς ρυθμούς στο οροπέδιο που βρίσκεται στα 2.250 μέτρα και που κάποτε καλυπτόταν από τα νερά λίμνης που σήμερα έχει αποξηρανθεί για να αποκαλυφθεί το πολύτιμο έδαφος που φιλοξενεί τους κατοίκους του. Είναι η σύγχρονη πολιτιστική και διοικητική πρωτεύουσα του Μεξικό με εντυπωσιακά μνημεία και αξιοθέατα.

Ημέρα 2η: Μέξικο Σίτυ – Κερέταρο – Σαν Μιγκέλ Αλιέντε – Γουαναχουάτο

Πώς να περιγράψει κανείς μία μέρα σαν τη σημερινή που μέσα σε μερικές ώρες θα βιώσουμε τη μαγεία της αρχιτεκτονικής παράδοσης και της αμόλυντης μεξικανικής ατμόσφαιρας που προσφέρουν απλόχερα οι δύο πόλεις που ανήκουν αμφότερες στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Πρώτα το Κερέταρο και μετά το Σαν Μιγκέλ Αλιέντε με την καλλιτεχνική του παροικία, θα μας ξεδιπλώσουν τις πτυχές της αυθεντικότητάς τους που τις κάνανε διάσημες και θα μας χαρίσουν στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης. Νεογοτθικά και νεοκλασικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά στην πόλη, αποπνέοντας ένα μοναδικό στυλ και αέρα. Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, το σπίτι του Αλιέντε είναι μόνο μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε σήμερα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Γουαναχουάτο, άλλη μία πόλη που γεννήθηκε λόγω του ασημιού.

Ημέρα 3η: Γουαναχουάτο – Γουαδαλαχάρα

Η πρωινή μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει μία αμφιθεατρική πόλη με ήσυχα στενά δρομάκια, καλοδιατηρημένες πλατείες και υπέροχα αποικιακά αρχοντικά. Θα περπατήσουμε στην πανέμορφη πόλη με τις γραφικές αποικιακές αλέες και τις υπέροχες πλατείες, μοναδικές στη χώρα του Μεξικό, το Πανεπιστήμιο, το θέατρο Χουάρεζ και το σπίτι του Ντιέγκο Ριβέρα. Αλλαγή σκηνικού και αναχώρηση για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, πρωτεύουσα της επαρχίας Χαλίσκο, τη θρυλική Γουαδαλαχάρα, την πιο «μεξικάνικη» από όλες τις πόλεις του Μεξικό. Εδώ οι Μαριάτσι, τα Σομπρέρο και φυσικά η Τεκίλα συνυπάρχουν σε ένα αρμονικό κοκτέιλ που συναρπάζει.

Ημέρα 4η: Γουαδαλαχάρα (Τεκίλα)

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Οι τέσσερις κεντρικές πλατείες της πόλης που περιβάλλουν τον Καθεδρικό Ναό και είναι γεμάτες από θαυμάσια κτίρια, το Οσπίσιο Καμπάνιας με τις απολαυστικές νωπογραφίες του Ορόσκο, η πλατεία Ταπατία με το πεζόδρομο που την περιβάλλει, θα μας παρασύρουν στο μεξικάνικο ταπεραμέντο της πόλης. Θα επισκεφθούμε ακόμη την παραδοσιακή πόλη Τεκίλα με τις κύριες χασιέντες του γνωστού ποτού και θα μάθουμε για τη διαδικασία παραγωγής του. Επιστροφή στη Γουαδαλαχάρα και για το βράδυ προτείνουμε ανεπιφύλακτα: Plaza De Los Mariachi. Αφεθείτε στους ρυθμούς της πόλης και διασκεδάστε σαν γνήσιοι Μεξικάνοι με μουσική και χορό!

Ημέρα 5η: Γουαδαλαχάρα – Πατσκουάρο – Μορέλια

Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη του Πατσκουάρο που κατοικείται από το 1400 περίπου από τους ιθαγενείς Πουρέπετσανς, φυλή μοναδική σε όλη την Αμερική λόγω του ότι δεν παρουσιάζει καμιά φυλετική ή γλωσσική συγγένεια με τις υπόλοιπες γνωστές προκολομβιανές φυλές. Σήμερα είναι μία κομψή πόλη όπου συνυπάρχει ο αποικιακός ρυθμός με την ινδιάνικη ατμόσφαιρα. Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την Βασιλική της Παναγίας της Υγείας, το σπίτι των 11 Πάτιο και το ιστορικό κέντρο της πόλης! Η πορεία μας θα μας οδηγήσει στη γραφική Μορέλια που ιδρύθηκε το 1541 και που κάποτε ήταν γνωστή με το ισπανικό όνομα Βαγιαδολίδ.

Ημέρα 6η: Μορέλια

Η σημερινή μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει την πόλη – υπαίθριο μουσείο που προστατεύεται από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα περπατήσουμε στην πλατεία Ζόκαλο, θα δούμε τον σπουδαίο Καθεδρικό Ναό, θα εξερευνήσουμε το ανάκτορο Κλαβιχέρο και θα επισκεφθούμε το τοπικό κέντρο χειροτεχνίας ανακαλύπτοντας τα μυστικά της πόλης που δίκαια έχει ανακηρυχτεί ως Εθνικό Μνημείο.

Ημέρα 7η: Μορέλια - Μέξικο Σίτυ

Οδική μεταφορά στην πρωτεύουσα του Μεξικού και απευθείας ξενάγηση της πόλης. Ξεκινάμε με το ιστορικό κέντρο, τον Καθεδρικό Ναό, τα χαλάσματα της πάλε ποτέ Τενοχτιτλάν, περήφανης πρωτεύουσας των Αζτέκων και φυσικά το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του μεγάλου ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα. Το ενδιαφέρον μας είναι βέβαιο ότι θα κορυφωθεί με την επίσκεψη στο σπουδαίο Μουσείο της Ανθρωπολογίας όπου φιλοξενούνται οι ανεκτίμητοι θησαυροί των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. Το βράδυ μην παραλείψετε να «πεταχτείτε» μέχρι την πλατεία Γκαριμπάλντι που κάθε βράδυ κατακλύζεται από τις περίφημες μπάντες των Μαριάτσι.

Ημέρα 8η: Μέξικο Σίτυ (Κουερναβάκα – Τάξκο)

Ολοήμερη εκδρομή στην πόλη της Κουερναβάκα όπου θα θαυμάσουμε το παλάτι του Κορτέζ και τους θαυμάσιους κήπους Μπόρντα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Τάξκο, την ονομαζόμενη αποικιακή «ασημένια» πόλη και θα μάθουμε τι κάνει το ασήμι που έκρυβε στο υπέδαφός της η περιοχή. Υπέροχα τα αξιοθέατά της με τον Ναό της Μαύρης Παναγίας να δεσπόζει στην πόλη, αποικιακά κτίρια, εκκλησίες και γραφικές αγορές. Η πόλη βρίσκεται απλωμένη στις πλαγιές της Σιέρρα Μάδρε, στη μέση ενός εντυπωσιακού τοπίου που θυμίζει Ανδαλουσία με όμορφα σπίτια που προστατεύονται ως εθνικά μνημεία με σκεπές με κόκκινα κεραμίδια. Για το βράδυ, η πρότασή μας είναι σαφής: Οι καλλιτεχνικές παραστάσεις στο εντυπωσιακό Palacio de Bellas Artes είναι συνήθως γεγονότα που συζητούνται για καιρό από τους κατοίκους της πόλης και που δεν πρέπει να λησμονήσει να παρακολουθήσει ο επισκέπτης που αγαπά το σπάνιο συναίσθημα που περικλείει η λατινική ιδιοσυγκρασία.

Ημέρα 9η: Μέξικο Σίτυ (Γουαδελούπη - Τεοτιχουακάν) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινή ξενάγηση στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές σαν πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης. Το επιβλητικό τοπίο και τα ακόμη πιο επιβλητικά κτίσματα που χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. την καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά τοπία της αμερικανικής ηπείρου. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την Παναγία της Γουαδελούπης, ιερότερη μορφή της λατρεμένης Μαντόνα σε όλη τη Λατινική Αμερική. Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Μέξικο Σίτυ για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα μέσω σταθμού.

Ημέρα 10η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη, με επιβάρυνση εσωτερικής πτήσης 150€.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Air France.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
-- Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

-- Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.