Ημερομηνίες: 6 & 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 Αναχώρηση απο:Βόλο –Λάρισα & Θεσ/νίκη
Tags: Δαλματικές ακτές, Λίμνες Πλίτβιτσε
τιμη απο €295 /ατομο
Εκδρομή στις Δαλματικές ακτές για την περίοδο Απόκριες & 25η Μαρτίου 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
 Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας για τα σύνορα Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις, Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα Κροατίας, φθάνουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δειπνο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ - ΖΑΝΤΑΡ 
Μετά το πρωινό μας ξεκιναμε την περιηγηση μας στο Ζάγκρεμπ το οποιο αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλνι Γκραντ (“Κάτω Πόλη”) με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες αλλα και βιομηχανικές περιοχές. Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ζάγκρεμπ, το Κροατικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Μίμαρα, το Εθνικό Θέατρο και η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Αμέσως μετά συνεχίζουμε με προορισμό το εθνικό πάρκο Πλίτβιτσε. Είναι ένα φυσικό συγκρότημα από 16 λίμνες άλλη ψηλότερη και άλλη χαμηλότερη, που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από τη μία λίμνη στην άλλη. Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Ζαντάρ (παλαιότερη  πρωτεύουσα της Δαλματίας) με πλούσια παγκόσμιας σημασίας κληρονομία όπου θα θαυμάσουμε, ανάκτορα Ρωμαικής εποχής του 1ου αιωνα, μεσαιωνικούς καθεδρικούς ναούς, τείχη που κυκλώνουν την πόλη, βυζαντινούς ναούς της Αγίας Αναστασίας και της Αγίας Τριάδας. Τακτοποίηση   στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.   

3η ημέρα: ΖΑΝΤΑΡ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΠΛΙΤ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 
Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί ) που έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ χτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα και ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Σπλίτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας, όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού (το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, που χτίστηκε μεταξύ 295 μ.Χ. και 305), τον Καθεδρικό Ναό, το γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ η φαγητό. Αναχώρηση για την πόλη Ντουμπροβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. 

4η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ 
Πρωϊνό και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Με μια πανοραμική εκδρομή με το λεωφορείο, οπου σε ένα σημειο πανω από την πόλη θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα της παλιάς πόλης του Dubrovnik και φωτογραφική εικόνα των νησιών πέρα από τις ακτές του. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνωστή για τα ομορφα μνημεία και τα υπέροχα τείχη, θεωρείται δε ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Η παλιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τα φημισμένα τείχη του 10ου αιωνα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ευρώπης. Περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και επίσκεψη στο Φράγκικο Μοναστήρι καθώς και τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ
Πρωϊνό και αναχώρηση με προορισμό την μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού - Budva. Στη διάρκεια μιας πανέμορφης διαδρομής και διασχίζοντας το μεγαλύτερο φιόρδ της Ευρώπης μετα της Νορβηγίας, θα περιηγηθουύμε και θα θαυμάσουμε το γραφικό Kotor, μια πόλη προστατευμένη από την Ουνέσκο, όπου θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε για να φθάσουμε νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Budva. Αμέσως μετά θα κάνουμε ένα περίπατο στην παλιά πόλη με την μοναδικη αρχιτεκτονική, στα στενά δρομάκια της με τα πολλά καταστήματα και τις μικρές εκκλησίες οι οποίες εξακολουθούν να είναι αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την τελευταία ημέρα μας έχοντας ευχάριστες αναμνήσεις από την διαμονή στους όμορφους αυτούς τόπους. Στην επιστροφή θα θαυμάσουμε το μαγευτικό νησάκι-ξενοδοχείο (Ελληνικών συμφερόντων) SVETI STEFAN, θα το αποθανατίσουμε φωτογραφικά, και στη συνέχεια διερχόμενοι τα Αλβανικά σύνορα θα περάσουμε από τις πολεις Σκοδρα, Δυρράχιο, Ελμπασαν και Πόγραδετς. Εκεί και στις όχθες της λίμνης Οχρίδας θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε δοκιμάζοντας το νοστιμότατο ψάρι Κοραν που βρίσκει κανείς μονο στη λίμνη αυτή. Συνεχίζουμε και περνάμε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Θεσσαλονίκη.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή
 • Πριηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / επαγγελματικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι μουσείων, δημοτικοί φόροι πόλεων,η μεταφορά Βόλο - Λάρισα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights
 • Ζάγκρεμπ
 • Ζαντάρ
 • Τρογκίρ
 • Σπλίτ
 • Ντουμπρόβνικ
 • Κοτόρ
 • Μπούτβα
Απαιτείται ελάχιστος αριθμός ατόμων.