ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΟΚΟΥ

8 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνίες: Κάθε Σάββατο έως 31/03/19
Tags: Μαρόκο, Καζαμπλάνκα, Φεζ, Ερφούντ, Ουαρζαζάτ, Μαρακές
τιμη απο €1320 /ατομο
Το Μαρόκο, η χώρα των χρωμάτων, εξωτικό και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Αφρικής. Πόλεις μεσαιωνικές και πόλεις μοντέρνες, παζάρια, κάστρα, παλάτια, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημος συνθέτουν ένα πολυδιάστατο μωσαϊκό σε μια χώρα με έντονο χρώμα και άρωμα Ανατολής. Οι αχανείς εκτάσεις κάνουν τη ζωή να κυλά με άλλους ρυθμούς και η καθημερινότητα στην πλατεία της Tζαμάα Eλ Φνα στο Μαρακές μοιάζει περισσότερο με σκηνικό θεάτρου παρά με πραγματικότητα.

Το ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς
 • Πτήσεις με Alitalia (με ενδιάμεσο σταθμό)
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* sup & 5*
 • Ξενάγηση στην Καζαμπλάνκα (Κεντρική αγορά, Πλατεία Μωχάμεντ, Πύργος του Χασάν)
 • Ξενάγηση στην Μεντίνα, στο παλαιότερο οχυρωμένο τμήμα της πόλης της Φες
 • Ξενάγηση στο Μαρακές (Πλατεία των Θαυμάτων, Κήποι Μαζορέλ)
 • Παρακολούθηση φολκλορικού σόου στο γνωστό Chez Ali
 • Δώρο!!! Η εκδρομή στην έρημο Μερτζούγκα
 • Δώρο!!! Φολκλορική βραδιά με ποτό στο Μαρακές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1η: Αθήνα – Καζαμπλάνκα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την Πλατεία Μωχάμεντ του 5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, το τζαμί του Χασάν του Β’ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Μεκνές - Φεζ
Πρόγευμα και ακολούθως αναχώρηση για το Ραμπάτ, Θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου, τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Περνάμε από την περιοχή Σουίσυ με τις πρεσβείες και συνεχίζουμε για την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές, όπου θα κάνουμε στάση στην ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως«πλατεία της καταστροφής». Θα γνωρίσουμε εξωτερικά, το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ και τα τείχη της πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Καταλήγουμε στη Φεζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Φεζ
Πρόγευμα. Η σημερινή ξενάγηση στην ιερή αυτή πόλη, περιλαμβάνει την πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σουκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Επιπλέον αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψία. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Φεζ - Μιντέλτ - Ερρασιντία - Ερφούντ
Αφήνοντας την Φεζ και αφού περιδιαβούμε τα χωριά του μέσου Άτλαντα, όπως το Ιφράν, το Μιντέλτ και την Ερασιντία, θα καταλήξουμε στην Ερφούντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 5η: Ερφούντ (δώρο Σαφάρι στη Μερζούγκα με jeep 4X4) - Τινερχίρ - Ελ Κελλαά - Κοιλάδα Ντάντες ή περιοχή Ουαρζαζάτ
Αφύπνιση νωρίς το πρωί για να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία! Με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4×4, θα αναχωρήσουμε για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα όπου θα απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου. Ακολούθως θα αφήσουμε την Ερφούντ και θα διασχίσουμε εντυπωσιακές οάσεις, θα περάσουμε από την Τινεχρίρ, την «πόλη με τις χίλιες κάσμπες», την πόλη Μ’ Γκούνα Ελ Κελλάα ή αλλιώς πόλη των ρόδων και την Σκούρα για να καταλήξουμε στην κοιλάδα Ντάντες ή περιοχή της Ουαρζαζάτ, την «Πύλη της ερήμου», η οποία αποτελούσε παλιά οχυρό των Γάλλων Λεγεωνάριων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Κοιλάδα Ντάντες / Ουαρζαζάτ – Μαρακές

Πρωινό και ημέρα ξενάγησης στην Ουαρζαζάτ. Η πόλη είναι το προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου τις οποίες θα επισκεφθούμε. Η κάσμπα Ταουρίτ (εξωτερική επίσκεψη), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ. από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μεταφορά στο κοσμοπολίτικο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Μαρακές (Δώρο φολκλορικό Show με ποτό στο γνωστό ChezAli!)
Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές και το παλάτι Ελ Μπαχία. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι – εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο. Το βράδυ μας συνεχίζεται στο φημισμένο ChezAli με την παρακολούθηση του φολκλορικού show (με ποτό). Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Μαρακές - Καζαμπλάνκα - Αθήνα
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Alitalia, Αθήνα-Καζαμπλάνκα-Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5* & 4*διακ.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνα καθημερινά) συνολικά 7 δείπνα.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Δώρα: Φολκλορική βραδιά με ποτό στο Μαρακές.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στους επισκεπτόμενους χώρους.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό – συνοδό στον τόπο προορισμού.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Φιλοδωρήματα: 20€.
 • Αχθοφορικά.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.