Ημερομηνίες: 16 Απριλίου 2020 Αναχώρηση απο:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tags: ΜΠΟΛΟΥ – ΑΓΚΥΡΑ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΑΒΑΝΟΣ - ΣΙΝΑΣΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΙΧΛΑΡΑ - ΠΡΟΥΣΑ
τιμη απο €395 /ατομο
Καππαδοκία σημαίνει η χώρα των όμορφων αλόγων. Υπέροχα ηλιοβασιλέματα, σεληνιακά τοπία και ιδιαίτερες γεύσεις συνθέτουν το σκηνικό στο ιδιαίτερο αυτό μέρος. Μια από τις ομορφότερες περιοχές της Μ. Ασίας, η Καισάρεια, η γενέτειρα του Αγ. Βασιλείου, πόλη των μαυσωλείων και του ηφαιστείου ‘Αργαίος’ που είναι δημιουργός των ιδιαίτερων μορφολογικών σχηματισμών. Η κοιλάδα του Κοράματος Γκιόρεμε, καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας στην περιοχή με τις 360 υπόσκαφες εκκλησίες και τις 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Η τοποθεσία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Διάσημη για τα εργαστήρια κεραμουργίας και ειδών λαϊκής τέχνης είναι η Άβανος, ενώ στην κοιλάδα του Περιστρέμματος Ιχλαρά, ένα φαράγγι 10 χλμ μήκους είναι ιδανικό για trekking.

Η πανέμορφη αυτή κοιλάδα με τους μυστηριακούς βράχους και τα αερόστατα είναι πραγματικά ένα όνειρο. Απολαύστε μια βόλτα με αερόστατο και παρακολουθήστε την παράσταση του χορού των Δερβίσηδων. Το παράξενο τοπίο σχηματίστηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις και θα σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι… στο φεγγάρι.

Παρά το γεγονός ότι η περιοχή εδώ και χρόνια έχει αρχίσει να αξιοποιείται όλο και περισσότερο τουριστικά, με νέο οδικό δίκτυο και ξενοδοχειακές μονάδες, η γραφική γοητεία των χωριών, χτισμένων μες στην πέτρα, μένει απαράμιλλη. Οι υπόγειες κατοικίες, που δημιουργήθηκαν στα έγκατα της γης, είναι από μόνες τους μια συγκλονιστική εμπειρία, καθώς αποτελούσαν καταφύγιο των χριστιανών την περίοδο των διωγμών.
Οι ‘Καμινάδες των Νεραΐδων’, το γεωλογικό αυτό φαινόμενο με τους κυλινδρικούς βράχους που μοιάζουν με πύργους, θα σου κόψουν την ανάσα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΜΠΟΛΟΥ (780 ΧΛΜ.)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη κωμόπολη Μπολού της Βόρειας Τουρκίας (Βιθύνιον στα Ελληνικά). Μετά τις απαραίτητες στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

2η ημέρα: ΜΠΟΛΟΥ – ΑΓΚΥΡΑ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Άγκυρα πρωτεύουσα της Τουρκίας από το 1923 από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Στην περιήγηση που θα κάνουμε με το λεωφορείο, θα δούμε την Ακρόπολη, τη στήλη του Ιουστιανού, το τζαμί Χατζί Μπαιράμ και το μουσείο των ανατολικών πολιτισμών. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για την Καισάρεια, τη γενέτειρα του Μεγ. Βασιλείου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
Μετά το πρωινό, αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Επίσκεψη σε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΑΒΑΝΟΣ - ΣΙΝΑΣΟΣ - ΠΡΟΚΟΠΙ
Η περιοχή της Καππαδοκίας είναι παγκοσμίως γνωστή και για μια άλλη ιδιαίτερη εμπειρία που δεν θα μπορούσε να λείπει από το ταξίδι μας. Σίγουρα έχετε δει τις περίφημες εικόνες με τα αερόστατα σε ειδυλλιακά τοπία. Σας προτείνουμε λοιπόν, προαιρετικά να δοκιμάσετε μια τέτοια πανοραμική περιήγηση της Καππαδοκίας με αερόστατο. Νωρίς το πρωί μετάβαση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναχωρήσεων, όπου με ναυλωμένα αερόστατα θα δούμε από ψηλά τη γη της Καππαδοκίας. Τα αερόστατα, δεν είναι φτηνά – αξίζουν όμως κάθε ευρώ. Οι τιμές ποικίλουν αναλόγως την εποχή, την ώρα της ημέρας (η ανατολή του ήλιου είναι η δημοφιλέστερη και ακριβότερη) και τη διάρκεια της πτήσης (το στάνταρ είναι μία ώρα). Βέβαια υπάρχει πάντα η πιθανότητα ακύρωσης λόγω καιρού. Για να πετάξουν τα αερόστατα ο καιρός πρέπει να είναι καλός και κυρίως να μην έχει καθόλου αέρα. Ανεξάρτητα από την περίοδο πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή από ότι στο έδαφος, οπότε κρατάμε κάτι για να μην κρυώνουμε. Γυαλιά ηλίου (και όμως!) διότι όταν θα ανέβει ο ήλιος θα τα χρειαστείτε. Πετάμε πάνω από το Goreme, καθώς και τις γύρω κοιλάδες, όπως το Love Valley. Στη συνέχεια, ακόμα και αν δεν ήρθατε μαζί μας στα αερόστατα, θα αναχωρήσουμε για τη Σινασό, όπου κάνοντας βόλτα και βλέποντας το Ελληνικό σχολείο, το Παρθεναγωγείο και την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καταλαβαίνουμε πόσο ζωντανό παραμένει ακόμα το ελληνικό στοιχείο. Συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο της κοιλάδας στα Κόραμα, σε ένα υπέροχο τοπίο από λαξευμένες εκκλησίες και μοναστήρια στους βράχους με μοναδικές βυζαντινές τοιχογραφίες. Στη συνέχεια περνώντας από την κοιλάδα της Ζέλβης και της Αβάνου θα αντικρύσουμε μοναδικό δημιούργημα της φύσης και χαρακτηριστικό της Καππαδοκίας, τις περίφημες «νεραϊδοκαμινάδες» που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Φτάνοντας στο Προκόπι, θα επισκεφτούμε το σπίτι και τον στάβλο όπου έμενε ο Αγ. Ιωάννης Ρώσος υπηρετώντας ταπεινά ένα Τούρκο Πασά. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην αγορά του Προκοπίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.


5η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΙΧΛΑΡΑ
Πρωινό και σήμερα η ξενάγηση μας θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Την Ανακού, το Μιστί οπού πήρε το όνομα του από τον μισθό που έπαιρναν οι χωρικοί και την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πΧ ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις λαξευτές εκκλησίες, καθώς και την Καρβάλη, τη γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζινού. Επιστροφή στο Προκόπι και σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τον χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών.

6η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και περνώντας περιφερειακά από το Εσκί Σεχίρ άφιξη στην Προύσα. Στην περιήγησή μας, θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη, τα Μαυσωλεία στο ύψωμα, το Ουλού Τζαμί με τους είκοσι τρούλους και τη μεγάλη αγορά της πόλης. Άφιξη το ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7 ημέρα: ΠΡΟΥΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και μέσω της Λαμψάκου, διασχίζοντας τα στενά του Ελλήσποντου περνάμε στην Καλλίπολη. Μέσω Κεσάνης, άφιξη στα σύνορα, και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στην πόλη μας.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
 • Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
 •  Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
 •  Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα της εκδρομής
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και δραστηριοτήτων
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
 •  Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν)
 • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες
 •  Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα
Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
anasa anasa