Ημερομηνίες: 14/6/2019 Αναχώρηση απο:Θεσσαλονίκη
Tags: Επτάνησα, Κέρκυρα
τιμη απο €225 /ατομο
Γιατί αγαπάμε το Ιόνιο; Για τα τιρκουάζ νερά, τις εξωτικές παραλίες, τις κατάφυτες βουνοπλαγιές, τις βενετσιάνικες πόλεις του. Γιατί λατρεύουμε την Κέρκυρα; Γιατί είναι η επιτομή όλων αυτών, καταφέρνει όμως μυστηριωδώς να παραμένει sui generis. Την πρώτη φορά που προσγειώνεσαι –ή αποβιβάζεσαι– στην Κέρκυρα εκπλήσσεσαι. Ειδικά αν είσαι από τους φανατικούς λάτρεις του Ιονίου, και περιμένεις να αντικρίσεις ένα ακόμη νησί με όλα τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του. Είναι η επιτομή όλων εκείνων των λόγων για τους οποίους αγαπάμε το Ιόνιο, κι ακόμα περισσότερα. Γιατί είναι πιο... ιόνια από τα ιόνια νησιά. Γιατί, ακριβώς όπως η μεγάλη κόρη μιας βασιλικής οικογένειας, ότι κι αν κάνει το κάνει στο μάξιμουμ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ
​​​​​​Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 07.00 και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Ηγουμενίτσα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί των Φαιάκων. Άφιξη στην Κέρκυρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη.

2η ημέρα: ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ - ΚΑΝΟΝΙ - ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ - ΓΟΥΒΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στην πόλη της Κέρκυρας, το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο, το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo , το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Ακολουθεί επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει η να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ επίσκεψη στο τουριστικό και κοσμοπολίτικο χωριό Γουβιά.

3η ημέρα: ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ - ΔΑΣΣΙΑ - ΥΨΟΣ - ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας, κτισμένο το 13ο αιώνα και την κορυφή του λόφου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Ελεύθερος χρόνος στην παραλία. Στην συνέχεια θα δούμε την κοσμοπολίτικη Δασσιά και θα καταλήξουμε στο χωριό Ύψος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη.

4η ημέρα: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Κέρκυρας. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μετάβαση στα Ιωάννινα. Έπειτα με τις απαραίτητες στάσεις παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
·  Μετακινήσεις  με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
·  Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
·  Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
·  Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
·   Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
·  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια (όπου υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση)
·  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι μουσείων, δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν),
Βαπορέτα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights
  • Κέρκυρα
  • Κανόνι
  • Σπιανάδα
  • Παλαιοκαστρίτσα
  • Μοναστήρι της Παναγίας
  • Αγ. Σπυρίδωνα