ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ

12 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνίες: 25/12/2018
Tags: ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ ΝΤΑΚΑ
τιμη απο €2480 /ατομο
Σφηνωμένο ανάμεσα στην Ινδία και τη Βιρμανία, το Μπανγκλαντές αποτελεί το στολίδι του κόλπου της Βεγγάλης. Μία χώρα αυλακωμένη από το Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα, δύο ποταμών που όχι μόνο αποτελούν πηγή ζωής για το λαό αλλά συνάμα ευλογία και κατάρα. Το Μπαγκλαντές, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του πλανήτη μια που σαν έκταση είναι λίγο μεγαλύτερη από την Ελλάδα αλλά φιλοξενεί σχεδόν 150 εκ. κατοίκους, είναι μια χώρα με απίστευτη ποικιλομορφία σε ό,τι αφορά το φυσικό περιβάλλον, το πλούσιο ανθρωπολογικό ενδιαφέρον και σημαντικά Βουδιστικά και Ινδουιστικά μνημεία, παρά τον μουσουλμανικό της πληθυσμό. Το Cosmorama ετοίμασε και σας παρουσιάζει ένα μοναδικό ταξίδι, που χτενίζει τη χώρα από το βορρά ως το νότο και είναι βέβαιον ότι θα σας ενθουσιάσει!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1η: Αθήνα – Ντάκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, το οποίο προήλθε από τα σπλάχνα της Ινδίας την εποχή του διαμελισμού της, με το όνομα Ανατολικό Πακιστάν που το διατήρησε μέχρι το 1971, όταν πήρε τη σημερινή της ονομασία η χώρα.

Ημέρα 2η: Ντάκα

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση της μεγαλούπολης των 7 εκατ. κατοίκων όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε τους παλιούς Ινδουιστικούς ναούς, το φρούριο Λαλμπάγκ της εποχής Μουγκάλ, το Πανεπιστήμιο και φυσικά το ιστορικό μουσείο της πόλης.

Ημέρα 3η: Ντάκα (Σοναργκαόν και Μοϊναμαότι)

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα του Αρχαίου Βασιλείου της Βεγγάλης Σοναργκαόν, που χρονολογείται από τον 15ο αι. Εμείς θα απολαύσουμε την αίγλη και την μεγαλοπρέπεια των αρχοντικών σπιτιών ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο ενδιαφέρον φολκλορικό μουσείο. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή του Μοϊναμαότι για να επισκεφθούμε τον βουδιστικό ναό Σαλμπάν Βιχάρα που χρονολογείται από τον 7ο αι. καθώς και το ομώνυμο βουδιστικό μοναστήρι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ντάκα.

Ημέρα 4η: Ντάκα – Μπαχαρπούρ – Μπόγρα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον βορρά της χώρας με τελικό προορισμό την Μπόγρα. Το κορυφαίο ωστόσο αξιοθέατο της ημέρας είναι ο Βουδιστικό Ναός Σομαπούρα όπου δικαίως προστατεύεται από την Unesco σαν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ναούς της υποηπείρου και ανάγεται στην εποχή της κλασικής περιόδου Πάλα.

Ημέρα 5η: Μπόγρα (Ντιναζπούρ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την περιοχή της Ντιναζπούρ για να ξεναγηθούμε στον περίφημο Ινδουιστικό ναό Καντενζί. Φτιαγμένος από τερακότα, αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα Μουγκάλ αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή Ραμσαγκάρ, 8 χλμ. νότια της Ντιναζμπούρ όπου βρίσκεται η οικολογική περιοχή της ομώνυμης λίμνης. Πρόκειται για ένα Εθνικό Πάρκο πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα αλλά και μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Μπόγρα.

Ημέρα 6η: Μπόγρα – Ναγκαόν – Ρατζάχι

Σήμερα λίγο πριν εγκαταλείψουμε την περιοχή της Μπόγρα θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Μαχαστανγκάρ. Μαχαστάν σημαίνει ιερό μέρος και γκαρ φρούριο. Πρόκειται για την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου Πουρνταβαρντάνα που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα και περιλαμβάνει την παλιά ακρόπολη και το μουσείο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή Ναγκαόν όπου θα ξεναγηθούμε στο τζαμί Κουσούμπα, χτισμένο από μαύρο βασάλτη από την περιοχή του Μπιχάρ. Το τέμενος θεωρείται από τα ιερότερα της χώρας και λέγεται πως χτίστηκε το 1558 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μπαχαντούρ. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Ρατζάχι για διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Ρατζάχι – Ντάκα

Η επίσκεψή μας στο βορρά της υδάτινης χώρας θα κλείσει με την επίσκεψη των Ινδουιστικών ναών στην περιοχή της Πούθια. Οι περισσότεροι χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και είναι χτισμένοι περιμετρικά της ομώνυμης λίμνης. Η μέρα μας θα τελειώσει καθώς θα προσεγγίζουμε την γνώριμή μας Ντάκα.

Ημέρα 8η: Ντάκα

Η Ντάκα είναι μια σύγχρονη πόλη με έντονη προσωπικότητα. Στο καινούριο κομμάτι της πόλης υψώνονται υπερμοντέρνα κτίρια όπου έχουν την έδρα τους οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας. Από την άλλη μεριά η Παλιά Πόλη, κρατά αναλλοίωτο τον αυθεντικό χαρακτήρα της και δικαιώνει τις περιγραφές των περιηγητών του περασμένου αιώνα. Εμείς σήμερα θα ανακαλύψουμε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πρωτεύουσας και θα ξεναγηθούμε στο Τζαμί του Αστεριού, στον Ινδουιστικό ναό Ντακεσβάρι και στο Πολεμικό Μουσείο.

Ημέρα 9η: Ντάκα – Τσιτανγκόκ

Αλλαγή σκηνικού σήμερα αφού η διαδρομή μας στο νότο της χώρας θα μας μεταφέρει στην Τσιτανγκόκ, χτισμένη στα ανατολικά του κόλπου της Βεγγάλης, που είναι η δεύτερη πιο σημαντική πόλη του γειτονικού Μπανγκλαντές.

Ημέρα 10η: Τσιτανγκόκ – Ρανγκαμάτι

Η μέρα μας ξεκινάει με την ξενάγηση της πόλης όπου κυρίαρχη θέση έχουν το μνημείο των Πεσόντων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και το Εθνολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια εγκαταλεί­πουμε τις πεδινές περιοχές του Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα και ανηφορίζοντας τους λόφους της περιοχής, διαμέσου ε­νός καταπράσινου τοπίου, φτάνουμε στην περιοχή του Ρανγκα­μάτι, εδώ που ζουν οι σινο-βιρμανικές φυλές α­κριβώς στο “ανθρωπολο­γικό μεταίχμιο” της υποη­πείρου με την ανατολική Ασία. Η απογευματινή μας γνωριμία με την πε­ριοχή ξεκινάει με μία ει­δυλλιακή βαρκάδα στη λίμνη της περιοχής και συνεχίζεται με επί­σκεψη της αγοράς της φυλής Σουβολόνγκ.

Ημέρα 11η: Ρανγκαμάτι - Ντάκα

Πρωινή επίσκεψη στα «ξεχασμένα» χωριά των φυλών της περιοχής, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές των λόφων, πνιγμένα στο πράσινο και πλημμυρισμένα από “εικόνες” που έχουν χαθεί εδώ και καιρό σε άλλα μέρη της Ασίας. Στη συνέχεια περνώντας από ορυζώνες και παραπόταμους του Δέλτα, φτάνουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετάμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 12η: Αθήνα

Πρωινή άφιξη στην Αθήνα.

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Emirates Airlines/Qatar Airways.
 • Διαμονή: Πολυτελή Ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
-- Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

-- Πρόσφατη(ες) έγχρωμη(ες) φωτογραφία(ες) διαστάσεων διαβατηρίου που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού: Δύο (2) φωτογραφίες.
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
​​​​​​​Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο προς/από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Καβάλα, Σέρρες με κόστος 10€ ανα άτομο/διαδρομή για τις αναχωρήσεις με * του τιμοκατάλογου.