Ημερομηνίες: 23/12 & 29/12/2021 Αναχώρηση απο:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tags: Μπενελούξ
Επικοινωνηστε μαζι μας για τιμη
Μπενελούξ - Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2021 - 22
 
H Μπενελούξ (Benelux) ήταν μια οικονομική συνεργασία μεταξύ γειτονικών χωρών όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Το όνομα της συνεργασίας προέκυψε από τα αρχικά της κάθε χώρας μέλους . Εμείς θα γνωρίσουμε τις δύο από αυτές , το Βέλγιο και την Ολλανδία και θα θαυμάσουμε τις παραμυθένιες πόλεις , την γραφική ύπαιθρο αλλά και την καθημερινή χωή των κατοίκων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: Πτήση για  Μάαστριχτ - Βρυξέλλες
 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσει η ξενάγηση μας στην υπέροχη πόλη των Βρυξελλών. Θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς, μία από τις εντυπωσιακότερες πλατείες της Ευρώπης, με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις που είναι το σύμβολο της πόλης το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Ύστερα το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μάαστριχτ μία από τις ολλανδικές πόλεις που οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι είναι η παλαιότερη της χώρας. Πρώτη μας στάση στην πόλη του Μάαστριχτ είναι η περιβόητη κόκκινη εκκλησία που όμοια της δεν θα συναντήσετε. Η Sint Janskerk η οποία έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των ολλανδικών μνημείων της UNESCO στέκεται εκεί περήφανη από τον 15ο αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γέφυρα του Αγίου Σέρβιτος (St Servaas bridge) που είναι σύμβολο της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Θα περπατήσουμε στην υπέροχη αυτή γέφυρα βγάζοντας φωτογραφίες με φόντο την όμορφη πόλη του Μάαστριχτ και τον ποταμό Meuse. Ακολούθως θα πάμε στη Βασιλική της Παναγίας που είναι από τα πρώτα θρησκευτικά κτίρια του Μάαστριχτ και για την οποία δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για την ιστορία της. Το εσωτερικό της είναι αρκετά σκοτεινό και αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει θησαυροφυλάκιο με πολύτιμα θρησκευτικά αντικείμενα. Αργότερα θα επισκεφτούμε την πλατεία Vrijthof και την πλατεία αγοράς που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να πάμε στα μαγαζιά και στα εστιατόρια που βρίσκονται εκεί καθώς και το Magical Maastricht που είναι μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τις Βρυξέλλες για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Εδώ που τα παραμύθια ζωντανεύουν !!! Γάνδη - Μπρύζ - Βρυξέλλες
 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, η πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης . Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρύζ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends και τέλος το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο, μοναδικό στολίδι της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα επιστροφή στις Βρυξέλλες.

3η ημέρα: Βρυξέλλες - Ντέλφτ - Χάγη - Άμστερνταμ
 
Η Ολλανδική Χρυσή εποχή του Βερμέερ μια αξέχαστη εμπειρία. Πρωινό και έτοιμοι να γνωρίσουμε το όμορφο Ντελφτ. Αναχώρηση για μια πόλη γεμάτη πολιτισμό, παραδόσεις και ένα φανταστικό δίκτυο καναλιών. Το Ντέλφτ ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπούς βασιλικούς ναούς. Επίσης το Ντέλφτ ήταν γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τον παλαιό ναό (Oude Kerk) με ύψος 75 μέτρα και πρόσβαση από μια πανέμορφη γέφυρα που περνάει από ένα από τα πολλά κανάλια του Ντέλφτ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Oostpoort που ήταν από τις αρχικές οκτώ πύλες της πόλης η οποία έχει απομείνει μέχρι και σήμερα. Το τοπίο στο Oostpoort είναι μαγικό δίνοντας την ευκαιρία να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Αργότερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα όμορφα κανάλια της πόλης φτάνοντας στην πλατεία Markt με το φανταστικό Δημαρχείο του Ντελφτ με τα μοναδικά κόκκινα παράθυρα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την πόλη της «Ειρήνης», την Χάγη. Φτάνοντας στη Χάγη θα συναντήσουμε το πανέμορφο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς και το Binnenhof το οποίο είναι ένα σύμπλεγμά κτιρίων που συμπεριλαμβάνει την Ολλανδική Βουλή. Το Binnenhof είναι δίπλα σε μια μικρή λίμνη που ονομάστηκε "Λίμνη δικαστηρίου" και είναι το σημαντικότερο σημείο της πόλης καθώς εκεί χτυπάει η καρδιά της πολιτικής της Χώρας. Στην λίμνη θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε κάποιες μαγικές φωτογραφίες και να δείτε όλες τις σημαίες των βασιλείων της ομοσπονδίας της Ολλανδίας. Ύστερα αναχωρούμε για μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Ολλανδίας το Λέιντεν που είναι σημαντικό εμπορικό κέντρο. Το Λέιντεν χρονολογείται από το 1400 και άκμασε οικονομικά λόγω της υφαντικής βιομηχανίας και πνευματικά λόγω του πανεπιστημίου της. Θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας με το μουσείο ανεμόμυλου De Valk που στέκεται περήφανα στο κέντρο της παλαιάς πόλης από το 1611 και λειτουργεί ως μουσείο από το 1996. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια από τις παλαιότερες εκκλησίες του Λέιντεν το Pieterskerk με την χαρακτηριστική κόκκινη πόρτα που χρειάστηκε 150 χρόνια για να χτιστεί. Δίπλα στο Pieterskerk βρίσκεται το Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων με μεγάλη έκθεση με σαρκοφάγους, αντικείμενα τέχνης, όπλα και οικιακά αντικείμενα από την αρχαία Αίγυπτο. Έπειτα θα θαυμάσουμε μια από τις ομορφότερες εκκλησίες στο ιστορικό κέντρο του Λέιντεν την Hooglandse Kerk η οποία στις αρχές ήταν ξύλινη και με τα χρόνια ανακαινίστηκε και χτίστηκε με πέτρα. Ακολούθως θα περπατήσουμε προς τον βοτανικό κήπο Hortus Botanicus που είναι ο παλαιότερος βοτανικός κήπος στην Ολλανδία. Στον Βοτανικό κήπο υπάρχουν διάφορα θερμοκήπια με αρκετά υποτροπικά φυτά και μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ορχιδέας στον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση προς το Άμστερνταμ για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Άμστερνταμ. Εκεί που ανθίζουν οι τουλίπες…
 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Στην ξενάγηση μας θα δούμε το Βασιλικό Ανάκτορο που είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας, βρίσκεται επί της πλατείας Νταμ και αρχικά χτίστηκε σαν Δημαρχείο. Στην συνέχεια έγινε βασιλική κατοικία για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική οικογένεια. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Οικία - Μουσείο του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη Ρέμπραντ. Στη συνέχεια θα δούμε το Νομισματοκοπείο και το μέγαρο των Σιδηροδρόμων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα η πρόσοψη να μοιάζει με παλάτι. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία Νταμ που χτίστηκε το 1400 και αποτελεί κεντρικό σημείο της πόλης και το φημισμένο Ράικσμουζέουμ (την Εθνική Πινακοθήκη της Ολλανδίας) ένα από τα υπέροχα μουσεία του Άμστερνταμ με σχεδιασμό και στυλ παρόμοιο του σταθμού Centraal. Το μουσείο περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα εκ των οποίον μόνο οχτώ χιλιάδες εκτίθενται. Ελεύθεροι να περιπλανηθείτε στην πλούσια και ποικίλη αγορά της πόλης ή να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα στα γραφικά κανάλια καθώς και να επισκεφτείτε την λεγόμενη περιοχή Red Light District που αποτελεί μέρος αυτού που κάνει διάσημο το Άμστερνταμ. Η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια γνωστή και ως De Wallen είναι μια συνοικία γύρω από το κανάλι Damrak με αρκετά μπαρ και μαγαζιά με παραστάσεις. Παρόλο που αυτή η περιοχή είναι αρκετά αστυνομευμένη να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στα υπάρχοντα σας και σε επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν.

5η ημέρα: Μάρκεν - Βόλενταμ - Άμστερνταμ. Μοναδική εξόρμηση στην επαρχία.
 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και εκδρομή στα γραφικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, που έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και βρίσκονται στις όχθες της άλλοτε λιμνοθάλασσας Ζόιντρζεε. Στο Μάρκεν θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια βλέποντας το ρουστίκ λιμάνι μέχρι και τα αξιολάτρευτα ξύλινα σπιτάκια με ξυλοπόδαρα που έμεναν οι ψαράδες και χρησιμοποιήθηκαν επίσης για το κάπνισμα χελιών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Εργοστάσιο Ξύλινων Υποδημάτων για να μάθουμε πως ένα κομμάτι ξύλου από λεύκα μπορεί να γίνει ένα άνετο τσόκαρο. Το εργοστάσιο έχει και αναμνηστικά όπου μπορείτε να προμηθευτείτε για να θυμάστε την εμπειρία. Στη συνέχεια θα δούμε ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης τον φάρο Paard van Marken που χρονολογείτε από το 1893. Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε το μνημείο Πλημμυρών που χτίστηκε λόγω του ότι το Marken πριν χτιστεί το φράγμα Afsluitdijk βρισκόταν στο έλεος των πλημμυρών προκαλώντας συνεχή καταστροφή με την μεγαλύτερη να σημειώνετε το 1916 με αποτέλεσμα να χαθούν κάποιοι νησιώτες και πολλοί να μένουν άστεγοι. Έπειτα επίσκεψη σε ένα μικρό σπιτάκι στο λιμάνι το Kijkhuisje Sijtje Boes το οποίο είναι ένα μικρό μουσείο από σουβενίρ. Το όνομα αυτού το πήρε από τον ιδρυτή Sijtje Boes που ήταν αυτός που έκανε το Marken τουριστικό προορισμό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βόλενταμ το οποίο είναι τόσο όμορφο που έχει ζωγραφιστεί από τους μεγάλους ζωγράφους Ρενουάρ και Πικάσο. Θα περιηγηθούμε στο κομψό λιμάνι που οδηγεί στα όμορφα ξύλινα σπιτάκια και σε αρκετά κανάλια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Άμστερνταμ.

6η ημέρα: Άμστερνταμ – Πτήση επιστροφής
 
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια μας στην πόλη του Άμστερνταμ ως την ώρα της επιστροφής.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Aegean
 • Δυο ( 02 ) διανς/σεις στις Βρυξέλλες στο ξενοδοχείο Brussels Marriott Hotel Grand Place 4*sup και Τρείς ( 03 ) διανς/εις στο Άμστερνταμ Leonardo Royal Hotel Amsterdam 4* /XO Coutoure 4*
 • Μπουφέ πρωινό
 • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού
 • Έμπειρο Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης / Ειδικά ασφαλιστήρια που σας «εξασφαλίζουν» στην υγειονομική περίοδο που διανύουμε 
 • Ειδική ασφάλεια covid 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Φόροι εισόδων πόλεων περίπου 20€ το άτομο (πληρωτέα στα ξενοδοχεία ) 
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights
 • Η πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς στίς Βρυξέλλες
 • Το ιστορικό κέντρο της παραμυθένιας Μπρύζ
 • Η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια γνωστή και ως De Wallen στο ΄Άμστερνταμ
 • τα αξιολάτρευτα ξύλινα σπιτάκια  στο Μάρκεν
Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
anasa anasa