ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ - ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΣΤΑΝ

11 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνίες: 24 Δεκεμβρίου ’18
Tags: Ουζμπεκιστάν, Τασκένδη, Σαμαρκάνδη, Μπουχάρα, Χίβα, Καρακαλπακστάν, Νουκούς
τιμη απο €1780 /ατομο
Το Ουζμπεκιστάν, στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας, είναι μια χώρα που επί αιώνες βρισκόταν στο κέντρο του ενδιαφέροντος και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλες τις μεγάλες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας. Με δυο πόλεις που υπήρξαν κοιτίδες πολιτισμού, την Σαμαρκάνδη και την Mπουχάρα, ανασύρει μνήμες πολύβουων καραβανιών που πλημμυρίζουν τα καραβάν σεράι κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού. Στη μέση της ερήμου, σχεδόν στο πουθενά, η Xίβα, μια πόλη βγαλμένη από τον χιλιόχρονο λήθαργο της αφάνειας, λάμπει ξανά σαν πετράδι και προβάλει περήφανα τα πλακόστρωτα δρομάκια της και τους μιναρέδες της στο χρώμα της άκουα μαρίνας. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ και φυσικά ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΣΟΟΥ ΣΤΗ ΜΠΟΥΧΑΡΑ αλλά και….
Επίσκεψη στην αυτόνομη δημοκρατία του Καρακαλπακστάν με διανυκτέρευση στη Νουκούς!

Το ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς
 • Πτήσεις με Turkish Airlines Αθήνα/Κωνσταντινούπολη – Τασκένδη – Κωνσταντινούπολη/Αθήνα & Θεσσαλονίκη/Κωνσταντινούπολη – Τασκένδη – Κωνσταντινούπολη/Θεσσαλονίκη
 • Άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας στην Τασκένδη κατά την άφιξη
 • Ξενοδοχεία 4* & 3* sup
 • Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο στην Τασκένδη
 • Ξενάγηση στη Σαμαρκάνδη, που από το 2001 ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
 • Δείπνο σε τοπικό σπίτι για να βιώσουμε την Ουζμπέκικη φιλοξενία
 • Ξενάγηση στην Σαχριζάμπ, την γενέτειρα του Ταμερλάνου
 • Ξενάγηση στην »ευγενική και αρχοντική Μπουχάρα»
 • Παράσταση με μουσική, χορό και επίδειξη των εθνικών τοπικών ενδυμασιών στην Μπουχάρα
 • Πλούσια ξενάγηση στην Χίβα, η οποία υπήρξε επί αιώνες η πρωτεύουσα του Εμιράτου της Χορεσμίας
 • Παραδοσιακό φολκλορικό σώου με δείπνο στο Toza Bog Palace, που υπήρξε το θερινό Παλάτι των Εμίρηδων της Χίβα
 • Διανυκτέρευση και ξενάγηση στη Νουκούς με επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Καλών Τεχνών Savitsikiy και στα ερείπια δύο κάστρων της ερήμου του 3ου και 4ου αιώνα μ.Χ. αλλά και φωτογράφηση στον ποταμό Αμού Ντάρια, τον Ωξό ποταμό που πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος φθάνοντας στην Υπερωριακή χώρα
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Τασκένδη
Αναχώρηση για την Τασκένδη μέσω ενδιάμεσου σταθμού, την πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν, διπλά περίκλειστης χώρας της κεντρικής Ασίας, πάνω στο «δρόμο του μεταξιού» και μία από τις πέντε πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης που απέκτησαν την ανεξαρτησία τους μετά την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος.

Ημέρα 2η: Τασκένδη
Άφιξη νωρίς το πρωί, μεταφορά και άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση στην »πόλη του ψωμιού», προσωνύμιο που απέκτησε στα χρόνια της μεγάλης πείνας της Ρωσίας 1920-1921. Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην Τασκένδη »πόλη της πέτρας» όπως μεταφράζεται από την τούρκικη λέξη Τash=πέτρα και την περσική Κent=πόλη. Πολυεθνική, όπως και το όνομά της άλλωστε φανερώνει. Το μωσαϊκό των κατοίκων της, που εκπλήσσει τους επισκέπτες της, μαρτυρά την γεμάτη ανατροπές ιστορία της, ενώ η γλώσσα τους αποδεικνύει ότι όλοι οι λαοί που πέρασαν άφησαν το πολιτιστικό χνάρι τους σε όλη τη χώρα. Οι Πέρσες νομάδες που κατείχαν την περιοχή από την πρώτη χιλιετία π.Χ., έδωσαν την σκυτάλη, τον 7ο αιώνα μ.Χ., στους Άραβες και το Ισλάμ, που τους διαδέχθηκαν οι Τούρκοι και αυτούς οι Μογγόλοι του Τζένκινς Χαν που την κατέστρεψαν ολοσχερώς το 1219 μ.Χ. Οι Τιμουρίδες Μογγόλοι δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την πόλη, ενώ οι Ουζμπέκοι, τούρκικη φυλή νομάδων ιδρύουν τη δυναστεία των Σιαμπανιδών και η Τασκένδη ανθεί και πάλι από το εμπόριο στο δρόμο του μεταξιού. Τα φυσιογνωμικά τους χαρακτηριστικά δείχνουν τις επιμειξίες με τους Τατάρους Μογγόλους, ενώ οι Ρώσοι κάτοικοί της είναι είτε απόγονοι των πρώτων Ρώσων, που η νίκη τους στο “μεγάλο παιχνίδι” γεωπολιτικής ισχύος τούς έφερε στα χανάτα που έγιναν ρώσικα προτεκτοράτα αρχές του 19ου αιώνα, είτε μεταφέρθηκαν την εποχή του Στάλιν στα πλαίσια εκρωσισμού των σοβιετικών επαρχιών. Μπορεί η πόλη να μην έχει πολλά διασωθέντα μνημεία λόγω του μεγάλου σεισμού το 1966, όμως εκπλήσσει ευχάριστα με τα πολλά πάρκα, τις μεγάλες λεωφόρους, τα μοντέρνα κτίρια. Στην ξενάγηση που ακολουθεί στην παλιά πόλη, θα επισκεφθούμε το αρχιτεκτονικό συγκρότημα Χαζράτ Ιμάμ στου οποίου τη μεντρέσα Barak Khan φυλάσσεται το κοράνι του Osman, ένα από τα πρώτα χειρόγραφα, γραμμένο αμέσως μετά το θάνατο του προφήτη Μωάμεθ και φυλασσόμενο για αιώνες στο χαλιφάτο της Βαγδάτης απ’ όπου ο Ταμερλάνος το έφερε στο Ουζμπεκιστάν. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο Χοσρου Βazaar, που βρίσκεται στην ίδια θέση από τον 9ο αιώνα όταν όλες οι πύλες της πόλης οδηγούσαν εδώ που σήμερα στέκει ανακαινισμένο μεν, διατηρώντας δε τα στοιχεία της αρχικής ανατολίτικης αρχιτεκτονικής. Εδώ πωλούνται τα προϊόντα της Κ. Ασίας. Στη συνέχεια θα κλείσουμε τη μέρα μας με την επίσκεψη στο Εθνολογικό μουσείο για να πάρουμε μια γεύση από το πολιτιστικό και ανθρωπογεωγραφικό μωσαϊκό, όχι μόνο του Ουζμπεκιστάν αλλά της ευρύτερης περιοχής της Κ Ασίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Τασκένδη – Σαμαρκάνδη
Σήμερα θα επισκεφθούμε το καινούργιο κομμάτι της πόλης με την πλατεία ανεξαρτησίας, την πλατεία θεάτρου αλλά και την πλατεία του Ταμερλάνου, το μουσείο καλών και εφαρμοσμένων τεχνών και το σταθμό μετρό της Τασκένδης. Συνεχίζουμε το ταξίδι στην Κ. Ασία αφήνοντας την Τασκένδη για να οδηγηθούμε στην Σαμαρκάνδη, που από το 2001 ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μετά από διαδρομή περίπου τεσσάρων ωρών κατευθυνόμενοι νοτιοδυτικά, όπως ο δρόμος των καραβανιών φθάνουμε στη θρυλική Σαμαρκάνδη τα Μαράκαντα ή Μαρακάνδη του Μ. Αλεξάνδρου, στην αυλή του Ταμερλάνου, που την έκανε πρωτεύουσά του και την ανέδειξε σε παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο, εξωραΐζοντάς την με κτήρια που σχεδίασαν και έκτισαν οι καλύτεροι τεχνίτες-αιχμάλωτοι των κατακτημένων χωρών. Η βραδινή εικόνα των φωτισμένων μνημείων της πλατείας Registan δύσκολα περιγράφεται και ακόμη πιο δύσκολα ξεχνιέται. Δείπνο και διανυκτέρευση στην πόλη που επισκέφθηκε ο Καλβίνο, Ισπανός διπλωμάτης αρχηγός της διπλωματικής αποστολής που έστειλε ο Ερρίκος Γ’, βασιλιάς της Καστίλης της Ισπανίας το 1403, για να γνωρίσει και συμμαχήσει με τον θρυλικό Ταμερλάνο τον ισχυρό άντρα της εποχής.

Ημέρα 4η: Σαμαρκάνδη
Η πόλη αρχίζει να ξετυλίγεται σαν ανατολίτικο παραμύθι, αποκαλύπτοντας στο φως της ημέρας την περίφημη πλατεία Ρετζιστάν στολισμένη με τα ιδιαίτερης ομορφιάς μνημεία της, τις μεντρέσες της Ulug Beg, Sher Dor και την Tilla Kari »την στολισμένη με χρυσό». Η ξενάγηση συνεχίζεται με το αρχιτεκτονικό συγκρότημα Gur Emir όπου βρίσκονται οι τάφοι των δύο γιων και δύο εγγονών του Ταμερλάνου καθώς και το κενοτάφιο του ιδίου. Το Ταζ Μαχάλ και το μαυσωλείο του Χουμαγιούν στο Δελχί, κτισμένα από τη δυναστεία των Τιμουριδών που κυβέρνησε τη Β. Ινδία, είχαν πρότυπο αυτό το μαυσωλείο που ο λεπτοδουλεμένος τρούλος του και όλο το μνημείο σαν τουρμπάνι, τέλεια κεντημένο με γαλάζια τυρκουάζ και σμαραγδί πλακάκια θα μας μαγέψει. Στο τέμενος της πρώτης συζύγου του Ταμερλάνου της όμορφης Μπιμπί – Χανούμ θα μας φέρει η περιήγησή μας, περνώντας και από το Siab Βazaar όπου και θα δοκιμάσουμε κάποιο από τα 17 φημισμένα είδη ψωμιού της Σαμαρκάνδης, που ανταγωνίζεται τους φουρνάρηδες της Τασκένδης. Θα κατανοήσουμε τη σχέση που συνδέει τους τρεις μεγάλους αστρονόμους, τον Ίππαρχο τον Ρόδιο (190-120 π.Χ.) θεωρούμενο και ως κατασκευαστή του μηχανισμού των Αντικυθήρων, τον Πτολεμαίο από την Αλεξάνδρεια (100-160 μ.Χ.) που έγραψε την αλμαγέστη δηλαδή τη μεγίστη και τον Όυλουγκ Μπεγκ, τον Μεγάλο πρίγκιπα, εγγονό αγαπημένο του Ταμερλάνου (1394-1449), όταν η συνέχεια της ξενάγησης μάς φέρει στο ομώνυμο αστεροσκοπείο του που καταστράφηκε το 1449 και ανακαλύφθηκε το 1908. Το φως του δειλινού φωτίζει μαγικά το σύμπλεγμα των είκοσι μαυσωλείων, έργα τέχνης, στην νεκρόπολη Σαζι-Σίντα πριν επισκεφθούμε τον λόφο της Αφροσιάμπ όπου γεννήθηκε η Σαμαρκάνδη και το μαυσωλείο του προφήτη Δανιήλ. Τέλος, την Ουζμπέκικη φιλοξενία θα βιώσουμε με το δείπνο μας σε σπίτι ντόπιων.

Ημέρα 5η: Σαμαρκάνδη - Σαχριζάμπ - Μπουχάρα
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την Μπουχάρα. Η στάση μας όμως στην Σαχριζάμπ, την γενέτειρα του Ταμερλάνου χρωματίζει την ημέρα μας. Όταν σταθούμε ανάμεσα στους δύο μεγαλοπρεπείς και ύψους 36μ πύργους της πύλης του Λευκού Παλατιού- Ακ Σαράι, που χτιζόταν επί 20 χρόνια, θα συμφωνήσουμε ότι σωστά επέλεξε για οικόσημό του, πρώτος αυτός στην ιστορία, τους τρεις ολυμπιακούς κύκλους να συμβολίζουν την εξουσία του πάνω στις τρεις ηπείρους του τότε γνωστού κόσμου. Το συγκρότημα Dor -ut Τiovall με το μαυσωλείο του Σούφι πνευματικού πατέρα του Ταμερλάνου και το τζαμί με τον Μπλε Θόλο Kok Gumbaz κλείνουν τη ξενάγηση στη Σαχριζάμπ. Άφιξη στη Μπουχάρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Μπουχάρα
Μετά το πρωινό μας αρχίζει η ξενάγηση στην »ευγενική και αρχοντική Μπουχάρα» χτισμένη σε λόφο λατρείας αρχαίων Ζωροαστρών, με 360 τζαμιά και 11 μεντρεσέδες… γιατί »η γνώση είναι το καθήκον κάθε πιστού», όπως γράφει η ρήση του Ουλούγκ Μπεγκ, που ανέδειξε τη Μπουχάρα σε πολιτιστικό κέντρο της κεντρικής Ασίας. Σταυροδρόμι καραβανιών, στο δρόμο του μεταξιού, με τα θολωτά παζάρια και παράδεισο λαϊκών παραδοσιακών χειροτεχνημάτων για τον σύγχρονο επισκέπτη. Διαθέτει πάνω από δεκαέξι Καραβάν Σαράι, όπως το »Ντιβαν Μπεγκι» στο οποίο και θα ξεναγηθούμε, αρχικά χώρος περισυλλογής των σούφι της πόλης, αργότερα καραβάν σαράι και τελικά μεντρεσές με τεχνητή λιμνούλα την Lyabi Hauz. Το τζαμί Μπόλο Χάουζ είναι μια σκέτη ζωγραφιά, με αψιδωτούς νάρθηκες, μιχράμπ φιλοτεχνημένα σαν δαντέλα, καθιστές βεράντες «ιβάν» και ξύλινες κιονοστοιχίες που στεφανώνονται με λαξευτές σταλακτιτικές κόγχες Το μαυσωλείο των Σαμανιδών του 9ου αιώνα – χώρος που, χρόνια θαμμένος στο χώμα – διατήρησε την λιτή ομορφιά των Σελτζούκικων έργων. Το μοναδικό Τσορ Μινόρ με τους τέσσερις μιναρέδες του υπήρξε βιβλιοθήκη των σπουδαστών το 1807. Και βέβαια δεν θα ήταν ολοκληρωμένη η εμπειρία μας στην Μπουχάρα, αν δεν περιλάμβανε και την επίσκεψη στο παζάρι, την ανακαινισμένη σκεπαστή αγορά της πόλης, όπου κάτω από αλλεπάλληλες «κουπόλες» βρίσκονται τα παζάρια των συντεχνιών. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια παράσταση με μουσική, χορό και επίδειξη των εθνικών τοπικών ενδυμασιών. Και οι ανατολίτικες εμπειρίες μας συνεχίζονται αφού για το δείπνο μας θα είμαστε φιλοξενούμενοι μιας Ουζμπεκικής οικογένειας…. επειδή η ζωή είναι ένα Καραβάν Σαράι.

Ημέρα 7η: Μπουχάρα – Χίβα
Αναχώρηση οδικώς για την Χίβα. Μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε αυθεντικές εικόνες της κεντρασιατικής υπαίθρου, όπως τα γυμνά τοπία που «κοσμούνται» από νομαδικές σκηνές Τουρκομάνων, κοπάδια συμβατικής κτηνοτροφίας και καμηλών, διάσπαρτα κοντά στο ρου του Αμού Νταρία, του ποταμού Όξου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συνεχίζουμε διαμέσου των ερήμων Κιζίλ Κουλ που σημαίνει Κόκκινη Άμμος και Καρά Κουμ – Μαύρη ‘Άμμος. Άφιξη στην Χίβα, την πόλη που ως το 1920 ήταν το μεγαλύτερο σκλαβοπάζαρο της Κ. Ασίας. Οι Ρώσοι νεαροί, λόγω σωματότυπου κόστιζαν πιο ακριβά από τους ντελικάτους Πέρσες και ο χάνος της Χίβα κρατούσε φόρο 20% για κάθε σκλάβο που έμπαινε στην πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Χίβα
Η σημερινή μέρα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην Χίβα που επί αιώνες υπήρξε η πρωτεύουσα του Εμιράτου της Χορεσμίας και έπεσε κατά την επέλαση του τσαρικού στρατού. Η περιήγησή μας στα καλντερίμια της πόλης μάς αποκαλύπτει την αύρα της εξωτικής Ανατολής, στην περσοσαρακηνή της φυσιογνωμία. Οικίες με βαριές, σκαλιστές πορτοσιές, στριμωγμένες ανάμεσα σε τζαμιά, μεντρέσες, χάνια, χαμάμ, καραβάν σεράι, σκεπαστά παζάρια και παλάτια δερβίσηδων με υπέροχους μιναρέδες με λείες επιφάνειες, καθαρή οβάλ γραμμή, διακοσμητικούς δακτύλους και εμαγιέ επενδύσεις σε αποχρώσεις τιρκουάζ, λαδί, γκρι, μπλε και σμαραγδί. Ανάμεσά τους και ο περίφημος Ημιτελής Μιναρές. Αν είχε ποτέ αποπερατωθεί θα ήταν σήμερα η δεσποτική σιλουέτα της πόλης. Το ενδιαφέρον μας απογειώνεται καθώς μια-μια ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας οι ομορφιές της πόλης: το συγκρότημα Παχλεβί Μαχμούντ, με τις στρογγυλές κουπόλες του, η ιδιαίτερη πρόσοψη του φρουρίου Κούνια Αργκ, ο Μιναρές και η Μεντρέσα του Ισλάμ Χότζα, τα χαμάμ του Ανουσα Χαν, το Καραβάν Σεράι του Αλα Κούλι Χαν, τι να πρωτοθαυμάσουμε! Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό φολκλορικό σώου με δείπνο στο Toza Bog Palace, που υπήρξε το θερινό Παλάτι των Εμίρηδων της Χίβα.

Ημέρα 9η: Χίβα – Νουκούς
Σήμερα θα μεταφερθούμε οδικώς στη πόλη Νουκούς χτισμένη στη μέση της ερήμου. «Όλοι οι πολιτισμοί είναι μακρινοί συγγενείς διότι πηγάζουν από τον άνθρωπο», Ρήση του Al Birunι (973-1048), φιλόσοφος και επιστήμονας, του οποίου το όνομα φέρουν ένας αστεροειδής και ένας κρατήρας της σελήνης, γεννήθηκε στη πόλη Kath, μετανομασθείσα προς τιμή του, Μπιρουνί, το 1957 και βρίσκεται 55 χλμ από τη Χίβα καθοδόν για τη Νουκούς, πρωτεύουσα του αυτόνομου σήμερα Καρακαλπακστάν.
Καθοδόν και περνώντας στις παρυφές της ερήμου Kkyzylkum με τους κόκκινους αμμόλοφους, θα σταθούμε για να επισκεφθούμε τα ερείπια δύο κάστρων της ερήμου του 3ου και 4ου αιώνα .Χ. αλλά και θα φωτογραφηθούμε στον ποταμό Αμου Ντάρια, τον Ωξό ποταμό που πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος φθάνοντας στην Υπερωριακή χώρα. Η σημερινή διαδρομή, μας αποζημιώνει με το μοναδικό μουσείο Καλών Τεχνών Savitsikiy και τη μοναδική συλλογή του έργων Αβαν Γκαρντ, που θα επισκεφθούμε μόλις φτάσουμε στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η: Νουκούς - Τασκένδη - Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Σήμερα θα μεταφερθούμε αεροπορικώς πίσω στην Τασκένδη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει μέχρι την ώρα της αναχώρησής μας για το αεροδρόμιο απ’ όπου και θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο ξενοδοχείο θα απολαύσουμε και το δείπνο μας. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 11η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3*sup, 4*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Η ξενοδοχειακή υποδομή στο Ουζμπεκιστάν είναι απλή, με τις βασικές ανέσεις.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
-- Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

-- Πρόσφατη(ες) έγχρωμη(ες) φωτογραφία(ες) διαστάσεων διαβατηρίου που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού: Μία (1) φωτογραφία.

Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
anasa anasa