ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

17 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνίες: 10/2 & 16/3 2019 Αναχώρηση απο:Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Tags: Παναμάς, Πόλη του Παναμά, Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ, Αρενάλ, Νικαράγουα, Μανάγκουα, Ελ Σαλβαδόρ, Σαν Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Κοπάν, Γουατεμάλα, Λίβινγκστον, Τικάλ, Μπελίζ
τιμη απο €5980 /ατομο
Στη στενή λωρίδα στεριάς που χωρίζει γεωγραφικά την ήπειρο στα δύο, μια σειρά από μικρές χώρες επιβιώνουν ανάμεσα στον ηγεμονικό βορρά και τον καταπιεσμένο νότο. Το τροπικό κλίμα τις προίκισε με ζούγκλες και πλούσια βλάστηση και τους κατοίκους τουςς με ζωηρό ταμπεραμέντο. Στο διάβα του χρόνου, γνώρισαν την σκληρή συμπεριφορά των Ευρωπαίων κατακτητών, οι οποίοι άφησαν φεύγοντας το στίγμα τους στην κουλτούρα και κυρίως στην αρχιτεκτονική των χωρών αυτών. Οι βιαιότητες των απελευθερωτικών κινημάτων, ο εμφύλιος σπαραγμός δεν στάθηκαν ικανά να σβήσουν το χαμόγελο από τα μελαμψά πρόσωπα των κατοίκων τους, που γεμάτοι κέφι και ρυθμό λικνίζονται στις ιδιαίτερες μουσικές τους. Κορυφαίο αξιοθέατο, τ’ απομεινάρια του πολιτισμού των Μάγιας που μένουν εκεί για να θυμίζουν πως υπήρξαν και μεγαλούργησαν πολύ πριν η Ευρώπη ανακαλύψει πως υπάρχουν. Ένα οδοιπορικό συγκλονιστικό, με εναλλαγές στο τοπίο και πλούσια ιστορία…

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1η: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη - Πόλη Παναμά
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη του Παναμά. Ο Παναμάς είναι διάσημος για την Διώρυγά του που ενώνει δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, αλλά καθώς συνδέει την Βόρεια με την Νότια Αμερική ενώνει και τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία λαών και πολιτισμών. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η: Πόλη Παναμά
Στη σημερινή μας  ξενάγηση θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της «Τριπλής» Πόλης. Πρώτα τα γοητευτικά ερείπια του Πάναμα Βιέχο, δηλαδή της παλιάς πόλης που κατάστρεψε ο διαβόητος πειρατής Κάπταιν Μόργκαν, στη συνέχεια το αποικιακό κέντρο με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα πολύχρωμα με ξεθωριασμένες προσόψεις μέγαρα και τέλος, το σύγχρονο οικονομικό κέντρο με τους ουρανοξύστες των τελευταίων δεκαετιών που θυμίζουν έντονα τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

Ημέρα 3η: Πόλη Παναμά (Διάπλους του Καναλιού)
Το πρωί θα αναχωρήσουμε με λεωφορείο για την μεγάλη τεχνητή λίμνη Γκατούν κι από κει θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να διαπλεύσουμε το κανάλι. Το θέαμα μοναδικό με τα τάνκερ να έρχονται από τον Ειρηνικό, να μπαίνουν στη διαδικασία της τριπλής ανύψωσής τους για να φτάσουν στο κατάλληλο υψόμετρο και έτσι να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε τεχνικό κανάλι με φυσικό νερό για να καταλήξουν στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ημέρα 4η: Πόλη Παναμά (Νησιά Σαν Μπλας)
Η μέρα μας σήμερα θα είναι συναρπαστική. Αμέσως μετά το πρωινό θα επιβιβαστούμε σε τζιπ και  διασχίζοντας την ενδοχώρα θα βρεθούμε στην πλευρά του Ατλαντικού, στο λιμάνι του Κάρτι. Από εκεί με πλοιάριο θα αναχωρήσουμε για ένα από τα νησιά του Κόλπου του Σαν Μπλας όπου ζει η ιδιαίτερη φυλή των Κούνας. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά χωριά τους, θα μυηθούμε στον τρόπο ζωής τους και φυσικά θα ψωνίσουμε τα εξαιρετικά πολύχρωμα υφαντά τους, τα «μόλας» για τα οποία φημίζονται. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα πριν την επιστροφή μας αργά το απόγευμα στην πόλη του Παναμά.

Ημέρα 5η: Πόλη Παναμά – Σαν Χοσέ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα. Άφιξη  και απευθείας ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα που αρκετοί την παρομοιάζουν σαν την Ελβετία της Κεντρικής Αμερικής λόγω του υψηλού για τα δεδομένα της περιοχής βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της. Στην περιήγησή μας στην πόλη, μεταξύ άλλων, θα δούμε  το Εθνικό Θέατρο και το Εθνικό Μουσείο που είναι ένα από τα πλουσιότερα της Κεντρικής Αμερικής. Στη συνέχεια επίσκεψη στο εντυπωσιακό ηφαίστειο Πόας με τους δίδυμους κρατήρες.

Ημέρα 6η: Σαν Χοσέ – Αρενάλ
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Αρενάλ. Η διαδρομή θα μας δώσει την ευκαιρία να περάσουμε από δύο ξεχωριστές κλιματικές ζώνες, μια που από την ξηρή περιοχή του ειρηνικού θα καταλήξουμε στα δάση της βροχής. Η διαδρομή μας θα μας φέρει γύρω από την ομώνυμη λίμνη Αρενάλ, ενώ αν είμαστε τυχεροί θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό ηφαίστειο με την διάσημη κωνική μορφολογία. Το απόγευμα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Αρενάλ - Μανάγκουα
Αναχώρηση οδικώς για τα σύνορα με τη Νικαράγουα, την πιο μαρτυρική χώρα της Κεντρικής Αμερικής και στη συνέχεια διασχίζοντας τη διάσημη Παναμερικανική οδό φθάνουμε νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα Μανάγκουα. Στην απευθείας  ξενάγηση θα γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της Μανάγκουα, της πόλης που συνέδεσε το όνομά της με το θρυλικό κίνημα των Σαντινίστας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

Ημέρα 8η: Μανάγκουα (Γρανάδα – Λίμνη Νικαράγουα – Ηφαίστειο Μασάγια)
Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της γραφικής Γρανάδας με τον εξαιρετικό αποικιακό χαρακτήρα των κτιρίων της. Στην συνέχεια επιβίβαση σε πλοιάριο για μια σύντομη βαρκάδα στην πλούσια σε φυσική ομορφιά λίμνη Νικαράγουα. Τέλος επιστρέφοντας στη Μανάγκουα θα απολαύσουμε τον ενεργό κρατήρα του ηφαιστείου Μασάγια. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 9η: Μανάγκουα - Σαν Σαλβαδόρ
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σαν Σαλβαδόρ, την πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ. Ακολουθεί  γνωριμία με την πόλη που έχει βιώσει την ένταση των εμφυλίων πολέμων στις ταραγμένες δεκαετίες του ’70 & ’80 και που σήμερα γλύφει πλέον τις πληγές της. Θα επισκεφτούμε το κέντρο τεχνών του Φερνάντο Γιορτ του εθνικού ζωγράφου του Σαλβαδόρ και θα θαυμάσουμε το εθνικό παλάτι και τον καθεδρικό ναό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 10η: Σαν Σαλβαδόρ (λίμνη Κοατεπέκε – Σάντα Άννα)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Κοατεπέκε με τους παραλίμνιους οικισμούς και θα μαγευτούμε από την υπέροχη θέα της. Χρόνος ελεύθερος για έναν καφέ με θέα τη λίμνη πριν συνεχίσουμε για τη Σάντα Άννα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ελ Σαλβαδόρ, 64 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.  Ο πληθυσμός της είναι περίπου 300.000 κάτοικοι και θεωρείται δημοφιλής τουριστικός προορισμός της χώρας καθώς διαθέτει κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Σαλβαδόρ.

Ημέρα 11η: Σαν Σαλβαδόρ - Κοπάν
Πρωινή αναχώρηση για την ενδοχώρα και το εκπληκτικό Κοπάν, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα των Μάγια. Το Κοπάν μαζί με το Τικάλ και το Παλένκε αποτελούν τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους που άφησε ο λαμπρός πολιτισμός των Μάγια. Η πόλη που έφτασε στην ακμή της την εποχή της εμπνευσμένης βασιλείας του Αου Κακάου (Άρχοντας της Σοκολάτας) είναι γεμάτη από εξαιρετικά μνημεία, επιβλητικές πυραμίδες και αινιγματικές επιγραφές. Στη σκάλα των Βασιλέων με τις ιερογλυφικές επιγραφές κορυφώνεται το μεγαλείου του πολιτισμού των Μάγια. Στη συνέχεια μας περιμένει το άκρως ενδιαφέρον τοπικό μουσείο για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με ένα από τα κορυφαία μνημεία της Μέσο Αμέρικα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 12η: Κοπάν- Λίβινγκστον
Αποχαιρετούμε το Κοπάν και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για την Γουατεμάλα, με αξιόλογες στάσεις στη διαδρομή μας. Η πρώτη μας στάση είναι στον αρχαιολογικό χώρο Κιριγουά, σε απόσταση 50 χλμ. από το Κοπάν. Θα περιηγηθούμε στο χώρο και συνεχίζουμε με επίσκεψη σε φυτεία με τις μπανάνες Dole, γνωστές και στη χώρα μας από τις οποίες θα πάρουμε και μια καλή γεύση! Περνάμε από το Πουέρτο Μπάριος και καταλήγουμε στο παραλιακό Λίβινγκστον με τους περίφημους Γκαρίφουνας, όπως ονομάζονται οι μελαμψοί κάτοικοί του. Οι πρόγονοί τους είχαν φτάσει στην περιοχή σαν σκλάβοι και οι απόγονοί τους αποτελούν έναν συνδυασμό Ινδιάνων, Μάγιας και Αφρικάνων που μένουν σε χρωματιστά ξύλινα σπίτια, τα οποία θα αποτυπώσουμε στις κάμερές μας.

Ημέρα 13η: Λίβινγκστον - Φλόρες - Τικάλ
Πρωινή περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για το Ρίο Ντούλτσε, στη λίμνη Ιζαμπάν. Μια σύντομη βαρκάδα θα μας φέρει σε επαφή με την γοητεία της περιοχής πριν αναχωρήσουμε οδικώς για το Φλόρες χτισμένο στις όχθες της πανέμορφης λίμνης Πετέν. Μια μαγευτική καταπράσινη διαδρομή θα μας οδηγήσει στο Τικάλ, έναν από τους πιο αξιόλογους και ιδιαίτερης σημασίας αρχαιολογικούς χώρους του πλανήτη ολόκληρου. Θα τον γνωρίσουμε, κυριολεκτικά κρυμμένο μέσα στη ζούγκλα, στην αυριανή μας ξενάγηση.

Ημέρα 14η: Τικάλ – Μπελίζ Σίτυ
Η σημερινή μας ξενάγηση στο Τικάλ, την ένδοξη πρωτεύουσα των Μάγια, είναι μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Ο συνδυασμός της ομορφιάς του υπέροχου τροπικού δάσους Πετέν με τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο και τα επιβλητικά ναϊκά συμπλέγματα θα σας μείνει αξέχαστος. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε οδικώς στο πάντα γοητευτικό Μπελίζ Σίτυ, την μεγαλύτερη πόλη της ανεξάρτητης χώρας Μπελιζ ή Μπελίζε στις ακτές της Βορειοδυτικής Καραϊβικής, μέσω της πρωτεύουσας Μπελμοπάν. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 15η: Μπελίζ Σίτυ (Λαμανάι)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Λαμανάι μέσω του Orange Walk. Μετά από 2 ώρες οδικής διαδρομής, επιβίβαση στο ταχύπλοο όπου αναπλέουμε για τον ποταμό Λαμανάι (περίπου 1,5 ώρα) για να φτάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου θα μας αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το “κρυμμένο” βασίλειο των Μάγια. Κατά μήκος του ποταμού μέσα στο τροπικό δάσος και τα υδάτινα συμπλέγματα της ενδοχώρας υπάρχουν πολλά χωριά Μενονιτών. Εμείς θα σταματήσουμε, εάν είναι εφικτό,  σε ένα από αυτά για να δούμε τους κατοίκους τους να ψαρεύουν ή να περπατούν στο χωριό τους και να κάνουν τις καθημερινές τους ασχολίες. Επιστροφή στο Μπελίζ Σίτυ το απόγευμα και ακολουθεί η περιήγησή μας όπου θα απολαύσουμε το μοναδικό βρετανικό αποικιακό ύφος που διατηρεί ακόμα και σήμερα το ιστορικό κέντρο της πιο σημαντικής πόλης της πάλαι ποτέ Βρετανικής Ονδούρας.

Ημέρα 16η: Μπελίζ – (Πόλη Παναμά) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη του Παναμά. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Παρισιού.

Ημέρα 17η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
 • Διαμονή: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 5*.
 • Γεύματα: Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
anasa anasa