Ημερομηνίες: 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 Αναχώρηση απο:Βόλο –Λάρισα & Θεσ/νίκη
Tags: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ, ΤΡΟΙΑ, ΠΕΡΓΑΜΟΣ, ΣΜΥΡΝΗ, ΕΦΕΣΟΣ, ΚΙΡΚΙΤΖΕ, ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ, ΦΩΚΑΙΑ, ΑΙΒΑΛΙ, ΠΑΡΑΛΙΑ Μ.ΑΣΙΑΣ
τιμη απο €215 /ατομο
Εκδρομή στη Μικρά Ασία, 28η Οκτωβρίου 2018

Αλησμόνητες Πατρίδες
Ανάμεσα σε χρωματιστά αρχοντικά, λουλουδιασμένες αυλές και πέτρινα σοκάκια, πόλεις μαγικές, φτιαγμένες από το υλικό των παραμυθιών, της Ιστορίας και του Αιγαίου. Το πρώτο πράγμα που θα προσέξεις είναι το χρώμα. Διόρθωση: τα χρώματα. Μια υπέροχα ασυνάρτητη αλληλουχία χρωμάτων να κορνιζάρει κάθε πέτρινο καλντερίμι που διασχίζεις έχοντας διαρκώς την αίσθηση ότι είσαι η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων –αν η Χώρα των Θαυμάτων έμοιαζε περισσότερο με παστέλ πίνακα ζωγραφικής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για Καβάλα, Αλεξανδρούπολη. Αφού φτάσουμε στα σύνορα θα κάνουμε μια στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE και μπαίνουμε στην Τουρκία. Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση του « Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού και άφιξη στη Μάδυτο (Εσέαμπατ) από όπου θα πάρουμε το καράβι για Δαρδανέλια (Τσανάκαλε). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην πόλη και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΤΡΟΙΑ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ

Μετά  το  πρωϊνό  μας αναχωρούμε για την Ομηρική Τροία. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Ζήστε το ΕΠΟΣ της Ιλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης, ο Οδυσσέας, ο Ρήσος, ο Μενέλαος κ.α. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο  προς Σμύρνη. Θα επισκεφθούμε  την  Αρχαία  Πέργαμο,  μία  από  τις  λαμπρότερες  πόλεις  της  αρχαιότητας. Θα έχουμε ξενάγηση  στο  Ασκληπιείο, την  Βασιλική  του  Αγίου  Ιωάννου, την  Κόκκινη  Αυλή. Συνεχίζουμε για την πόλη της Σμύρνης. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟΣ - ΚΙΡΚΙΤΖΕ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Μετά το  πρωινό  θα  κατευθυνθούμε  νότια,  στην  καρδιά  της  Αρχαίας  Ιωνίας. Θα  επισκεφθούμε  την  Αρχαία  Έφεσο, η οποία  αποτέλεσε  για  πάνω  από  1000  χρόνια  μια  μεγαλούπολη  του  ελληνισμού. Πατρίδα  του  φιλόσοφου  Ηράκλειτου  ήταν  γνωστή  σε όλο  τον αρχαίο  κόσμο  για  την λατρεία  της  Εφεσίας  Αρτέμιδος . Τα   πρώτα  χριστιανικά  χρόνια  ήταν  ήδη  μεγάλη  πόλη  και αναφέρεται  στις  γνωστές  προς  Εφεσίους  επιστολές  του  αποστόλου  Παύλου  και  ως  μία  από  τις  Επτά  Εκκλησίες  της  Αποκάλυψης. Στον  αρχαιολογικό  χώρο  θα  δούμε το Βουλευτήριο , το  Πρυτανείο , την  Δημόσια  Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη  του  Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο  και το  Στάδιο και  περνώντας  έξω  από  την  Έφεσο  θα  επισκεφθούμε  τον  Κιρκιντζέ,  το  ελληνικό  χωριό  που  αναφέρει  η Διδώ  Σωτηρίου  στα  «  ΜΑΤΩΜΕΝΑ  ΧΩΜΑΤΑ»  και  το  κοσμοπολίτικο  θέρετρο  Κουσάντασι . Ελεύθερος  χρόνος στην  πλούσια  αγορά  του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΦΩΚΑΙΑ - ΑΙΒΑΛΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το παραθαλάσσιο προάστιο των Φωκαίων με τα στενά δρομάκια, τις φημισμένες ψαροταβέρνες και τις ελληνικές συνοικίες με τα γραφικά σπίτια, τελευταία ένδειξη του τοπικού ελληνισμού. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κατεξοχήν παραθαλάσσιος οικισμός των διαφόρων νομών Σμύρνης, Αιδηνίου και  Μαγνησίας. Μετά από μια στάση για καφέ, βόλτα και φωτογραφίες, θα πάρουμε και πάλι τον δρόμο της επιστροφής προς το Αιβαλί. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά  σοκάκια  με  τις  παλιές  σαπωνοποιίες. Θα  δούμε  τα  παλιά  ελληνικά  αρχοντικά  σπίτια  που  σώζονται  ακόμη  και  κοσμούν  το υπέροχο αυτό μέρος. Βόλτα  στο  γραφικό  λιμανάκι  με  τις  παραδοσιακές  ταβέρνες  και  επίσκεψη  στα  πανέμορφα  Μοσχονήσια, ένα  σύμπλεγμα  από  22  μικρά  νησάκια  διασκορπισμένα  στον  κόλπο του Αϊβαλιού. Εκεί  ακόμη  σώζονται  ερείπια  από  το Ναό  των  Ταξιαρχών  του  1890. Το βράδυ θα ακολουθήσει δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΙΒΑΛΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το τελευταίο μας πρόγευμα και αφού βεβαιωθούμε ότι φεύγουμε από το δωμάτιο με όλα μας τα πράγματα, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Διάπλους Ελλησπόντου με το καράβι για την Ευρωπαϊκή ακτή, φθάνουμε στην πανέμορφη Καλλίπολη, γενέτειρα της Εθνικής μας τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο. Συνεχίζουμε, περνάμε τα σύνορα και φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες των εντυπώσεων.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / επαγγελματικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι μουσείων, δημοτικοί φόροι πόλεων, η μεταφορά Βόλο - Λάρισα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, μεταφορά Βόλο - Λάρισα
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights
 • Τσανάκαλε
 • Τροία
 • Έφεσος
 • Κιρκιτζέ
 • Κουσάντασι
 • Σμύρνη
 • Φώκαια
 • Αϊβαλί
Απαιτείται ελάχιστος αριθμός ατόμων.