Ημερομηνίες: 7 & 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 Αναχώρηση απο:Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη
Tags: Μικρά Ασία, Καππαδοκία
τιμη απο €205 /ατομο
Εκδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας, Απόκριες & 25η Μαρτίου 2019
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΡΟΙΑ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για Καβάλα, Αλεξανδρούπολη. Αφού φτάσουμε στα σύνορα θα κάνουμε μια στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE και μπαίνουμε στην Τουρκία. Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση του « Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού και άφιξη στη Μάδυτο (Εσέαμπατ) από όπου θα πάρουμε το καράβι για Δαρδανέλια (Τσανάκαλε). Αποβίβαση και αναχωρούμε για την Ομηρική Τροία. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Ζήστε το ΕΠΟΣ της Ιλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης, ο Οδυσσέας, ο Ρήσος, ο Μενέλαος κ.α. Επιστρέφουμε στη συνέχεια στο Τσανάκαλε και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΑΙΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ

Μετά  το  πρωϊνό μας  θα  περιηγηθούμε  στο  Αϊβαλί, στα γραφικά  σοκάκια  με  τις  παλιές  σαπωνοποιίες. Θα  δούμε  τα  παλιά  ελληνικά  αρχοντικά  σπίτια  που  σώζονται  ακόμη  και  κοσμούν  το υπέροχο αυτό μέρος. Βόλτα  στο  γραφικό  λιμανάκι  με  τις  παραδοσιακές  ταβέρνες  και  επίσκεψη  στα  πανέμορφα  Μοσχονήσια, ένα  σύμπλεγμα  από  22  μικρά  νησάκια  διασκορπισμένα  στον  κόλπο του Αϊβαλιού. Εκεί  ακόμη  σώζονται  ερείπια  από  το Ναό  των  Ταξιαρχών  του  1890. Στον  δρόμο  προς  Σμύρνη θα  επισκεφθούμε  την  Αρχαία  Πέργαμο,  μία  από  τις  λαμπρότερες  πόλεις  της  αρχαιότητας. Ξενάγηση  στο  Ασκληπιείο, την  Κόκκινη  Βασιλική. Θα συνεχίσουμε για την πόλη της Σμύρνης όπου και θα έχουμε την επόμενη διανυκτέρευσή μας μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟΣ - ΚΙΡΚΙΤΖΕ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Μετά  το  πρωινό  θα  κατευθυνθούμε  νότια,  στην  καρδιά  της  Αρχαίας  Ιωνίας. Θα  επισκεφθούμε  την  Αρχαία  Έφεσο, η οποία  αποτέλεσε  για  πάνω  από  1000  χρόνια  μια  μεγαλούπολη  του  ελληνισμού. Πατρίδα  του  φιλόσοφου  Ηράκλειτου  ήταν  γνωστή  σε όλο  τον αρχαίο  κόσμο  για  την λατρεία  της  Εφεσίας  Αρτέμιδος . Τα   πρώτα  χριστιανικά  χρόνια  ήταν  ήδη  μεγάλη  πόλη  και αναφέρεται  στις  γνωστές  προς  Εφεσίους  επιστολές  του  αποστόλου  Παύλου  και  ως  μία  από  τις  Επτά  Εκκλησίες  της  Αποκάλυψης. Στον  αρχαιολογικό  χώρο  θα  δούμε το Βουλευτήριο , το  Πρυτανείο , την  Δημόσια  Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη  του  Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο  και το  Στάδιο και  περνώντας  έξω  από  την  Έφεσο  θα  επισκεφθούμε  τον  Κιρκιντζέ,  το  ελληνικό  χωριό  που  αναφέρει  η Διδώ  Σωτηρίου  στα  «ΜΑΤΩΜΕΝΑ  ΧΩΜΑΤΑ»  και  το  κοσμοπολίτικο  θέρετρο  Κουσάντασι . Ελεύθερος  χρόνος στην  πλούσια  αγορά  του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΦΩΚΑΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το παραθαλάσσιο προάστιο των Φωκαίων με τα στενά δρομάκια, τις φημισμένες ψαροταβέρνες και τις ελληνικές συνοικίες με τα γραφικά σπίτια, τελευταία ένδειξη του τοπικού ελληνισμού. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κατεξοχήν παραθαλάσσιος οικισμός των διαφόρων νομών Σμύρνης, Αιδινίου και  Μαγνησίας. Μετά από μια στάση για καφέ, βόλτα και φωτογραφίες, θα πάρουμε και πάλι τον δρόμο της επιστροφής προς τη Σμύρνη. Στη συνέχεια περιήγηση με το λεωφορείο στην ιστορική συνοικία, το Παλιό Κορδελιό, τη νέα παραθαλάσσια διαδρομή, τα αρχοντικά σπίτια των ελλήνων, τα προξενεία και τέλος στην ιστορική προκυμαία που αναχώρησε για τον ελλαδικό χώρο ο Ελληνισμός.  Το βράδυ θα ακολουθήσει δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΙΒΑΛΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το τελευταίο μας πρόγευμα και αφού βεβαιωθούμε ότι φεύγουμε από το δωμάτιο με όλα μας τα πράγματα, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Διάπλους Ελλησπόντου με το καράβι για την Ευρωπαϊκή ακτή, φθάνουμε στην πανέμορφη Καλλίπολη, γενέτειρα της Εθνικής μας τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο. Συνεχίζουμε, περνάμε τα σύνορα και φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες των εντυπώσεων.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα λεωφορία
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Ημιδιατροφή
 • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. 
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights
 • Τροία
 • Τσανάκαλε
 • Αϊβαλί
 • Πέργαμος
 • Σμύρνη
 • Έφεσος
 • Κιρκιτζέ
 • Κουσάντασι
 • Φώκαια