Ημερομηνίες: 26/04/2019 Αναχώρηση απο:Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη
τιμη απο €165 /ατομο
Εκδρομή στην Πάργα & στις Ακτές Ιονίου, Πάσχα 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΑΡΓΑ
 
Αναχωρούμε από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Ακολουθώντας την Εγνατία οδό προς το Ιόνιο και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, σταματάμε εκεί όπου το μάτι μας συναντά μια μικρή γραφική πολιτεία, κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από έναν όρμο, με αμμουδιές, νησάκια και πυκνοδασωμένα υψώματα. Είμαστε στην Πάργα, με το βενετσιάνικο Κάστρο και την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων με τα πολλά κειμήλια, τον πιο δημοφιλή τόπο στις ακτές του Ιονίου. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και έπειτα ο χρόνος μας είναι ελεύθερος να περπατήσουμε στα δρομάκια της, να περιπλανηθούμε και να παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου.

2η ημέρα: ΠΑΡΓΑ - ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ - ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ - ΣΟΥΛΙ - ΓΛΥΚΗ - RIVER ACTIVITIES - ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΣΣΩΠΗ ΖΑΛΟΓΓΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ
 
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τον Αχέροντα ποταμό, συνυφασμένο με το πέρασμα των ψυχών στον κόσμο του Άδη. Μια μαγική διαδρομή με τα στενά και το Δέλτα του, περιοχές μοναδικής ομορφιάς. Φθάνουμε στο Νεκρομαντείο (5ος αι π.Χ.) κοντά στην αποξηραμένη σήμερα Αχερουσία λίμνη. Χώρος λατρείας των Θεών του Κάτω Κόσμου, όπου έφθαναν εκεί άνθρωποι σπρωγμένοι από την ανάγκη τους να ζητήσουν συμβουλές από τις ψυχές των νεκρών τους. Έχοντας πλάι μας το ποτάμι ανηφορίζουμε μέσω Θέμελου, στο Σούλι και επισκεπτόμαστε το Κούγκι που ανατίναξε ο καλόγερος Σαμουήλ. Κατεβαίνουμε στη Γλυκή, όπου θεωρείται ότι βρίσκονται οι πηγές του Αχέροντα. Εδώ θα μείνουμε να απολαύσουμε το τοπίο, να πιούμε καφέ, να φάμε στα ταβερνάκια δίπλα στο ποτάμι. Θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και μερικές ωραίες δραστηριότητες για “μικρούς κάθε ηλικίας” όπως rafting, κανό/καγιάκ, πεζοπορία προς τις πηγές, ιππασία στον ποταμό, τοξοβολία κ.α. Δεν χρειάζεται εμπειρία ή ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο καλή διάθεση! Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε μια υπέροχη “πτήση” με το περίφημο “παραπέντε”.Συνεχίζουμε για να δούμε τον τόπο θυσίας των γυναικών του Σουλίου, που το 1803 προτίμησαν να πεθάνουν παρά να παραδοθούν στον Αλή Πασά, το Ζάλογγο. Στον βράχο επάνω έχει στηθεί επιβλητικό μνημείο σύμπλεγμα των γυναικών, έργο του γλύπτη Γ. Ζογγολόπουλου. Για να ανεβούμε επάνω περνάμε από την μονή του Αγ. Δημητρίου (18ου αι). Στη νότια πλαγιά του βουνού θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλεως του 4ου π. Χ. αι, της Κασσιώπης. Είναι από τις ελάχιστες που διατηρείται καλά το ρυμοτομικό σχέδιο. Νοτιότερα, στην πλευρά του Αμβρακικού κόλπου (σημαντικού υδροβιότοπου), θα επισκεφθούμε την σπουδαία ρωμαϊκή πόλη της Ηπείρου, Νικόπολη (31 π.Χ.), με μεγάλο υδραγωγείο, θέατρο που λειτουργεί και σήμερα και το νέο Μουσείο. Επιστρέφουμε στην Πάργα για να παραβρεθούμε στην εκκλησία για την παρακολούθηση της Ανάστασης και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο για το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

3η ημέρα: ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ
 
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την κεντρική πλατεία της Πάργας για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις του Δήμου και να διασκεδάσουμε. Για όσους επιθυμούν, μπορούν προαιρετικά να επισκεφθούν το γραφικό νησάκι των Παξών, με τακτικές πρωινές αναχωρήσεις από το λιμάνι της Πάργας. Επιστρέφουμε το μεσημέρι στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μια διαδρομή όπου το μάτι χορταίνει το γαλάζιο του Ιονίου και το πράσινο των πεύκων. Περνάμε την Πέρδικα και μένουμε στα Σύβοτα για καφέ δίπλα στη θάλασσα, αγναντεύοντας απέναντι την Κέρκυρα. Επιστροφή στην Πάργα.

4η ημέρα: ΠΑΡΓΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
 

Πρόγευμα και αναχωρούμε για περιήγηση στην όμορφη Πρέβεζα. Επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης (εκκλησία Αγίου Χαραλάμπους, Αγίου Αθανασίου, Ενετικό κάστρο, σπίτι Κώστα Καρυωτάκη και συνεχίζουμε την διαδρομή μας για τα γραφικά Ιωάννινα. Επισκεπτόμαστε το Μπιζάνι για να δούμε το νέο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων (Βρέλλη), και στη συνέχεια με το καραβάκι θα περάσουμε απέναντι στο νησάκι, το μοναδικό «ανώνυμο» νησί σε λίμνη –που αναπαύεται στο κέντρο της Λίμνης Παμβώτιδας. Πρόκειται για ένα μικρό φυσικό θαύμα απίστευτης ωραιότητας και ιστορικής σημασίας. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης και σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό της Αμφιθέας. Βραχώδες, με εντυπωσιακές απολήξεις της γης μέσα στο νερό, δασωμένο, μιας και το κλίμα που δημιουργεί η λίμνη ευνοεί τη βλάστηση. Ο μικρός αυτός επίγειος παράδεισος αποτελεί μαζί με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου των Πρεσπών, τα μόνα νησιά σε λίμνη της ελληνικής επικράτειας που κατοικούνται. Ο μοναδικός οικισμός του είναι ένα πραγματικό κόσμημα, με γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, λόγω της εξαιρετικής σημασίας και της αρχιτεκτονικής του ωραιότητας. Σπουδαίο μοναστικό κέντρο, κάποτε, διατηρεί έως σήμερα πέντε μεγάλης ιστορικής αξίας μοναστήρια. Στο νησί μπορούμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου, που στεγάζεται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα όπου δολοφονήθηκε το 1822 ο Αλή Πασάς. Εκτίθενται προσωπικά του είδη και μοναδικά κειμήλια της οθωμανικής περιόδου της Ηπείρου, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία των Ιωαννίνων. Γεμάτοι όμορφες εικόνες από την εκδρομή μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και φθάνουμε αργά το απόγευμα στην πόλη μας.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
 • Περιηγήσεις του προγράμματος.
 • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και προαιρετικές εκδηλώσεις.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights
 • Πάργα
 • Αχέροντας
 • Νεκρομαντείο
 • Σούλι
 • Γλυκη
 • River activities
 • Αρχαία Κασσώπη
 • Αρχαία Νικόπολις
 • Σύβοτα
 • Πρέβεζα
 • Ιωάννινα