ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

4 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνίες: 17 Απριλίου 2020 Αναχώρηση απο:Θεσσαλονίκη
Tags: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΒΗΘΑΝΙΑ
τιμη απο €695 /ατομο
Πάσχα στους Αγίους Τόπους: Τελ Αβίβ - Ιερολόσυμα
 • Μοναδικό πρόγραμμα με απευθείας πτήσεις
 • Έμπειρος αρχηγός που θα σας δείξει τα μέρη και τον τοπικό τρόπο ζωής
 • Διαμονή στις καλυτερες περιοχές της χώρας : Τελ Αβίβ και Ιεροσόλυμα
 • Πρόγραμμα που συνδυάζει το θρησκευτικό χαρακτήρα κατά τη διαμονή μας στα Ιεροσόλυμα, αλλά και το μοντέρνο Τελ Αβίβ, μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ
Ένα ταξίδι στα μέρη που άλλαξαν τον κόσμο…στην γενέτειρα της θρησκείας μας, εκεί που μεγαλούργησε ο Ιησούς Χριστός και οι 12 Απόστολοι. Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρισκόμαστε στα ίδια εκείνα μέρη, να περπατήσουμε και να βρεθούμε στα ίδια σημεία που έγιναν όλα αυτά που γνωρίζουμε από παιδιά. Ένα ταξίδι σε μία από τις αρχαιότερες κοιτίδες του ανθρώπινου πολιτισμού που εκτός από το θρησκευτικό στοιχείο συνδυάζει επισκέψεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και γνωριμία με το συνοδό μας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι επανειλημμένα, γνωρίζει τα μέρη και τις παραδόσεις. Έλεγχος και απευθείας πτήση για το πολιτιστικό κέντρο του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα. Τακτοποιούμαστε στα δωμάτια και το απόγευμα ξεκινάμε για την επίσκεψη μας και για προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, το ιερότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης, το οποίο αποτελεί το όνειρο κάθε ευσεβούς Χριστιανού να καταφέρει να επισκεφθεί την Αγία Γη. Ο Ναός του Παναγίου Τάφου θεωρείται ότι βρίσκεται στη θέση του Γολγοθά, ο λόφος στον οποίο σταυρώθηκε και τάφηκε ο Ιησούς Χριστός. Το κτιριο ελέγχεται ταυτόχρονα από πολλές διαφορετικές εκκλησίες. Κατασκευάστηκε αρχικά από την Αγία Ελένη, την μητέρα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ στα μέσα περίπου του 4ου αιώνα καταστρέφοντας έναν ναό κτισμένο από τον Αδριανό αφιερωμένο στην Θεά Αφροδίτη. Από τότε πέρασε μεγάλες περιπέτειες και καταστροφές, ενώ στην σημερινή του μορφή κατασκευάστηκε το 1810. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΓΟΛΓΟΘΑΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
 
Πρόγευμα και αναχώρηση για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, μια πόλη η οποία αποτελεί ιουδαϊκό, χριστιανικό και ισλαμικό κέντρο θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας. Το Πάσχα στα Ιεροσόλυμα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και πραγματικά αξίζει να το ζήσει κανείς μια φορά στην ζωή του και αν είμαστε τυχεροί ακολουθώντας τις διαδικασίες να παραβρεθούμε την στιγμή που ο Πατριάρχης βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο και να γίνουμε μάρτυρες στην μάχη που δίνουν κυριολεκτικά οι πιστοί για να πάρουν το άγιο Φως. Η Ιερουσαλήμ αξίζει μιας επίσκεψης καθώς διατηρεί ακόμη πολλά στοιχεία της Πόλης από την εποχή του Χριστού. Επίσκεψη και προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα προσκυνήσουμε ευλαβικά την Αγία αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, τον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακάνθινου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση μαθαίνοντας ιστορικές πληροφορίες που κάθε χριστιανός νιώθει ευλάβεια ακούγοντας τα και βρίσκοντας σε αυτά τα άγια μέρη. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Συνεχίζουμε για την Οδό Του Μαρτυρίου, το σπίτι της Βερονίκης, το Πραιτόριο Επίσκεψη στο Λόφο Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώων, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου και ο Τάφος του Δαβίδ. Στην πορεία μας όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το τείχος των δακρύων, το οποίο πρόκειται για απομεινάρια του αρχαίου τείχους που περιέβαλε τον προαύλιο χώρο του πρώτου και δεύτερου μεγάλου Ιουδαϊκού ναού. Θεωρείται ένας από πιο ιερούς τόπους Ιουδαϊσμού και σε ετήσιο επίπεδο αποτελεί τόπο προσκυνήματος για χιλιάδες Εβραίους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στις αγορές της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το βράδυ όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΑΝΙΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
 
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη Βηθλεέμ, ώστε να επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως, ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή προσκυνήματα για όλους τους Χριστιανούς από κάθε γωνιά της γης, καθώς θεωρείται ο τόπος γέννησης του Ιησού. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο και τη Φάτνη, όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό, ευλογημένο ποτάμι στα αγιασμένα νερά και το πραγματικό σημείο στο οποίο βαπτίσθηκε ο Ιησούς. Πλησιάζοντας τα Ιεροσόλυμα, θα επισκεφθούμε τη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατέρων Ιωακείμ και Άννης, όπου και οι δυο αυτοί τάφοι είναι άγια θυσιαστήρια. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για Τελ Αβίβ, γεμάτοι ευλάβεια από τους τόπους που επισκεφθήκαμε, τόποι όπου κάθε Χριστιανός θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να προσκυνήσει μια φορά στη ζωή του. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
 
Πρόγευμα και αναχωρούμε για να περιηγηθούμε στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, το Τελ Αβίβ. Είναι μια πόλη ολοζώντανη, μοντέρνα, αλλά και παραδοσιακή, που πέρα από οικονομικό κέντρο της χώρας, είναι και μια μητρόπολη με ιδιαίτερη αισθητική. Θα δούμε την Λευκή Πόλη (Ha-Ir ha-Levana), που ονομάζεται έτσι ποιητικά το σύνολο πάνω από 4000 κτίσματα – αρκετά αναπαλαιωμένα- μοντερνιστικά μνημεία αρχιτεκτονικής Bauhaus. Το 2003 η περιοχή ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ως ένα απ’ τα σπουδαία αρχιτεκτονικά δείγματα του 20ού αιώνα. Επίκεντρο της Λευκής Πόλης δεν είναι άλλη απ’ τη Λεωφόρο Rothchild. Η Rothschild ήταν ένας από τους πρώτους δρόμους που χτίστηκαν στην πόλη του Τελ Αβίβ πριν από 100 χρόνια. Βρίσκεται στην καρδιά της Λευκής Πόλης του Τελ Αβίβ και είναι ένα εμπορικό κέντρο με σημαντικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα που στεγάζουν ένα πολιτιστικό κέντρο με την κεντρική αίθουσα συναυλιών της πόλης, αλλά και δεκάδες εστιατόρια και καφέ. Συνεχίζουμε με τη δημοφιλή κεντρική παραλία Γκόρντον, όπου θα επισκεφτούμε ένα απ’ τα αρχαιότερα λιμάνια του κόσμου, απ’ το οποίο επεκτάθηκε σταδιακά το Τελ Αβίβ, η Γιάφα (γνωστή στους αρχαίους χρόνους και ως Ιόππη) και αποτελεί σήμερα μία απ’ τις ατμοσφαιρικές γειτονιές του. Μια συνοικία, η οποία ενώνει το παρελθόν με το υπερκινητικό παρόν της πόλης. Μια μοναδική ευκαιρία να περπατήσουμε και να απολαύσουμε γκαλερί, μπουτίκ κι εστιατόρια, όπου εβραίοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι συνυπάρχουν αρμονικά και δημιουργικά. Γεμάτοι ευλάβεια από τους Άγιους αυτούς τόπους που έχουμε επισκεφθεί αλλά και εικόνες που έχουμε γευτεί από μια τόσο διαφορετική και μοναδική πόλη αναχωρούμε για το αεροδρόμιο, για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή οργάνωση και επειδή εμείς εκτελούμε το ταξίδι αυτό από το 1988, εξασφαλίσαμε για εσάς τα παρακάτω :
 • Απευθείας πτήσεις
 • Διαμονή στην πόλη της Ιερουσαλήμ για να είμαστε μέσα στις καθημερινές λειτουργίες
 • εκδηλώσεις και όχι σε κοντινή πόλη για να μειώσουμε το κόστος
 • Διαμονή και στο Τελ Αβίβ την σύγχρονη πρωτεύουσα
 • Ξενοδοχεία μόνο 4*
 • Έμπειρο συνοδό συνεχώς μαζί σας (θα δείτε πόσο απαραίτητο είναι αυτό!)
 • Χρονική διάρκεια 4 ημερών για να ζήσουμε τα σημαντικότερα γεγονότα και να δούμε τα καλύτερα αξιοθέατα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά, εντός των ξενοδοχείων
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος πόλεως και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights:
 • Ιερουσαλήμ
 • Τελ Αβίβ
 • Πανάγιος Τάφος
 • Γολγοθάς
 • Βηθλεέμ
 • Ιορδάνης ποταμός
 • Ιεριχώ
 • Βηθανία