ΣΟΥΔΑΝ, ΑΝΩ ΝΟΥΒΙΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΡΟΗΣ

8 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνίες: 20/02/2019 Αναχώρηση απο:Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Tags: Σουδάν, Χαρτούμ, Ντόνγκολα, Καρίμα, Μερόη
τιμη απο €2380 /ατομο
Ο αρχαίος πολιτισμός της Νουβίας, παρά την στενή σχέση που σίγουρα έχει με τον Αιγυπτιακό, ανέπτυξε μια δικιά του δυναμική που βρήκε την σημαντικότερη έκφρασή της στην τέχνη αλλά και την ιδεολογία. Απτά δείγματα αυτής της ιστορικής διαδρομής είναι οι μικροσκοπικές πυραμίδες-τάφοι, οι κουσιτικές επιγραφές σε ιερογλυφική γραφή, αλλά και οι ιδιαίτερης κομψότητας ναοί που κοσμούν σήμερα μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές περιοχές της σουδανικής ερήμου. Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι στο Σουδάν και αφήστε το Νείλο να σας παρασύρει στο αρχέγονο ταξίδι του στο χώρο και τον χρόνο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1η: Αθήνα - Χαρτούμ
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν χτισμένη στρατηγικά στη συμβολή του Λευκού και Μπλε Νείλου. Μεταμεσονύχτια άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Χαρτούμ - Ντόνγκολα
Σήμερα ξεκινάει το οδοιπορικό μας στο βορρά της αχανούς χώρας, στην περιοχή της Άνω Νουβίας. Θα διασχίσουμε την έρημο Μπαγιόντα μέσω Οντουρμάν, θα ακολουθήσουμε τη φιδωτή διαδρομή του Νείλου, θα κάνουμε μία στάση στην περιοχή της Μουλτάγκα και λίγο πριν την Ντόγκολα θα δούμε το χωριό Καντάγκ με το γραφικό φρούριο χτισμένο από την εποχή των Μαμελούκων.

Ημέρα 3η: Ντόνγκολα - Καρίμα
Το πρωί θα απολαύσουμε την τοπική αγορά της Ντόγκολα και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Τομπούς, στην περιοχή της Νουβίας όπου θα δούμε την επινίκια στήλη του Τούθμοσις του 1ου ενάντια στο βασίλειο του Νουβίων. Στη συνέχεια μας περιμένει η Κέρμα, ένα από τα αρχαιότερα αστικά κέντρα της Αφρικής ήδη από το 2.500 π.Χ., ακμάζουσα οικονομικά λόγω της ανεπτυγμένης γεωργίας και κτηνοτροφίας και εμπορικός κόμβος μεταξύ της Άνω και Κάτω Νουβίας.
Πρώτο αξιοθέατο ο εκπληκτικός ναός της πόλης στην περιοχή της Ντεφούφα. Πρόκειται για μία εξαιρετική, από αρχιτεκτονικής άποψης, κατασκευή ύψους 19 μέτρων φτιαγμένη από… λάσπη! Τέλος η περιήγησή μας στην πόλη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο τοπικό Ιστορικό Μουσείο της Κέρμα. Στη συνέχεια, ακολουθώντας την πορεία του Νείλου θα διασχίσουμε μοναχικά τοπία, που ζωντανεύουν από μικρές ζωηρές ομάδες νομάδων, που ζαλισμένοι κι αυτοί απ’ τον καυτό ήλιο της ερήμου αναζητούν λίγη πρόσκαιρη δροσιά και τροφή για τα ζώα τους στις όχθες του ποταμού. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Καρίμα, που θα μας φιλοξενήσει στη σκιά των πυραμίδων του Τζεμπέλ Μπαρκάλ.

Ημέρα 4η: Καρίμα
Η σημερινή μέρα προβλέπεται συγκλονιστική καθώς θα ανακαλύψουμε τα καλοφυλαγμένα μυστικά των Νούβιων Φαραώ, που άφησαν στο πέρασμά τους μοναδικά μνημεία. Στο Κούρου, που κάποτε αποτελούσε σημαντικό αστικό κέντρο με στιβαρά τείχη, θα επισκεφθούμε τη Βασιλική Νεκρόπολη με τάφους που χρονολογούνται από τον 9ο π.Χ αιώνα και θα θαυμάσουμε τις νωπογραφίες στο εσωτερικό των κρυπτών. Στη συνέχεια μας περιμένει το ιερό όρος Τζεμπέλ Μπαρκάλ, καταφύγιο του θεού Άμονα, στους πρόποδες του οποίου απλώνονταν η κραταιά πόλη Ναπάτα, έδρα των Νούβιων Φαραώ της 25ης Αιγυπτιακής Δυναστείας. Η υποβλητικότητα του τοπίου σε συνδυασμό με τη συγκλονιστική λιτότητα του ιερού δίνουν μια μοναδική διάσταση στη σημερινή μας ξενάγηση. Η μέρα μας θα κλείσει απολαμβάνοντας τη δύση του ηλίου στις πυραμίδες του Τζεμπέλ Μπαρκάλ. Και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Καρίμα.

Ημέρα 5η: Καρίμα - Μερόη
Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της Καρίμα και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Νεκρόπολη του Νούρι με πυραμίδες-τάφους των φαραώ της Ναπάτα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ερείπια του κοπτικού μοναστηριού στην κοιλάδα Γκαζάλι και καταλήγουμε αργά το απόγευμα στην περιοχή της Μερόης. Το ηλιοβασίλεμα με φόντο τις Πυραμίδες ηλικίας 5 χιλιάδων χρόνων είναι συγκλονιστικό!

Ημέρα 6η: Μερόη - Χαρτούμ
Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στις περίφημες πυραμίδες της Μερόης καθώς και στην ίδια τη βασιλική πόλη-πρωτεύουσα, πρώτο κέντρο επεξεργασίας και εμπορίας χρυσού στην Αφρική! Εκατό περίπου πυραμιδοειδή κτίσματα με οξυγώνιες κορυφές, μοιρασμένα σε τρεις ομάδες-νεκροπόλεις, παραμένουν μάρτυρες της ακμής στον έρημο αυτόν χώρο της τελευταίας πρωτεύουσας του Κους, ενός κραταιού αρχαίου βασιλείου που άκμασε γύρω από τη συμβολή του Γαλάζιου και του Λευκού Νείλου με τον παραπόταμο Atbara. Η επιστροφή μας στο Χαρτούμ διανθίζεται με στάσεις στους ναούς στη Μουσαβαράτ και Νάγκα.

Ημέρα 7η: Χαρτούμ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την αινιγματική πόλη, που κατά μία εκδοχή πήρε το όνομά της από το λουλούδι του Κάρδαμου, που καλλιεργείτο ευρέως και οι ντόπιοι το λένε «Γκαρτούν». Πρώτη στάση το Πάρκο Ελ Μόργκαν, στο σημείο που ο Μπλε Νείλος συναντά τον Λευκό. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου φιλοξενούνται αντικείμενα από την Αρχαία Χάλφα, η οποία βυθίστηκε ύστερα από την κατασκευή του φράγματος. Επίσης δεν θα παραλείψουμε το Εθνογραφικό Μουσείο με πλούσιο υλικό και πληροφορίες για τις φυλές της περιοχής. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το γειτονικό Οντουρμάν για να δούμε τον τάφο του Εθνικού ήρωα Μουχαμπάντ Αχμέντ ή Μαχντί και το παζάρι της πόλης. Το βράδυ αποχαιρετιστήριο δείπνο στη γη των Μαύρων Φαραώ σε επιλεγμένο εστιατόριο του Χαρτούμ.

Ημέρα 8η: Χαρτούμ - Αθήνα
Επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Egypt Air.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Γεύματα: Πρωινό & δείπνο καθημερινά.
 • Μεταφορές.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα και χωρίς σφραγίδα ΙΣΡΑΗΛ.
 • Πρόσφατη(ες) έγχρωμη(ες) φωτογραφία(ες) διαστάσεων διαβατηρίου που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού: Δύο (2) φωτογραφίες.
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
anasa anasa