ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ - ΜΟΟΡΕΑ

  •  french_polynesia_alamanis
  •  french_polynesia_alamanis
  •  french_polynesia_alamanis
  •  french_polynesia_alamanis_3
Ημερομηνία 

'Ολο το χρόνο

Διάρκεια 

12 ημέρες

Διαθεσιμότητα 

20

από 4050€

Description 

Η Μοoρεα, παλαιότερα γνωστή ως Εϊμέο, αποτελεί το δίδυμο νησί της Ταϊτής. Βρίσκεται 17 χλμ. βόρεια του Papeete. Εξακολουθεί να διατηρεί την φυσική της ομορφιά και γαλήνη ενώ παράλληλα επωφελείται από το γεγονός ότι απέχει ελάχιστα από την πρωτεύουσα. Τα ήρεμα νερά των κολπίσκων Cook και Opunohu έρχονται σε μαγευτική αντίθεση με τις κορυφές των ηφαιστείων τα οποία υψώνονται μεγαλόπρεπα μέσα από την ηφαιστειακή τέφρα. Ιδανικό μέρος για ημερήσιες εκδρομές ή και για μεγαλύτερη διαμονή, η Moorea προσφέρει αφθονία από αξιοθέατα και δραστηριότητες.

Τοποθεσία 

Γεωγραφικά, η Πολυνησία μπορεί να περιγραφεί ως ένα τρίγωνο με τις τρεις γωνίες του στην Χαβάη, τη Νέα Ζηλανδία και τις Νήσους του Πάσχα. Οι άλλες βασικές νησιωτικές ομάδες που βρίσκονται εντός του Πολυνησιακού τριγώνου είναι οι Σαμόα, η Τόνγκα και οι διάφορες νησιωτικές αλυσίδες που διαμορφώνουν τη Γαλλική Πολυνησία. Η Ροτούμα, εξάρτηση των Φίτζι και το Τουβάλου, και τα δύο εκτός του μεγάλου αυτού τριγώνου, είναι Πολυνησιακά.

Ωστόσο, στην ουσία είναι ένας ανθρωπολογικός όρος που αναφέρεται σε ένα από τα τρία μέρη της Ωκεανίας (τα άλλα δύο είναι η Μικρονησία και η Μελανησία) των οποίων ο προ-αποικιακός πληθυσμός γενικά ανήκει σε μία εθνο-πολιτιστική οικογένεια ως αποτέλεσμα αιώνων θαλάσσιων μεταναστεύσεων. Έπειτα κατέφθασαν οι δυτικοί (περισσότερες θαλάσσιες μεταναστεύσεις) και κακοποίησαν, υποδούλωσαν και αναμείχθηκαν με τον πληθυσμό.

Περιοχή