ΠΟΥΚΕΤ

  •  phuket boats ,Thailand
  •  Beach-Front-Laguna-Phuket
  •  Nikki Beach Phuket beach club and restaurant
  •  phuket beach, Thailand
Ημερομηνία 

κάθε μερα

Διάρκεια 

8 Ημέρες

Διαθεσιμότητα 

20

απο 1070€

Description 

Το Πουκέτ, το μεγαλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ταϊλάνδης, με όμορφα τροπικά τοπία, έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και απομονωμένες γωνιές ξεκούρασης και χαλάρωσης, έχει τη μαγική συνταγή ενός επίγειου παράδεισου.

Καταπληκτικοί όρμοι και κόλποι, ακτές στεφανωμένες με πανύψηλους φοίνικες, παραλίες με λευκή άμμο και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, εξωτική βλάστηση με σπάνια είδη χλωρίδας, τροπικά δειλινά... Όσοι έχετε ζήσει την εμπειρία «Πουκέτ» ξέρετε ότι οι λέξεις δύσκολα μπορούν να περιγράψουν την παραδεισένια φύση που περιβάλλει το νησί του ταϊλανδέζικου νότου. Αλλά και οι φωτογραφίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να αιχμαλωτίσουν σ' ένα χαρτί τα εκπληκτικά χρώματα του νησιού. Γιατί η πραγματικότητα στο «Μαργαριτάρι του Νότου» είναι πιο δυνατή από άπειρες λέξεις ή φωτογραφίες!

Με μέγεθος σχεδόν όσο η Κέρκυρα (543 τ.χλμ.), το Πούκετ βρέχεται από τα καταπράσινα νερά του αρχιπελάγους Andaman στον Iνδικό Ωκεανό και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα χάρη στη γέφυρα Serasin.

Συνδυάζοντας οργιαστικό τροπικό τοπίο, εξαιρετική φιλοξενία, έντονη νυχτερινή ζωή, καταπληκτική κουζίνα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, το πλέον κοσμοπολίτικο νησί της Ταϊλάνδης διαθέτει υπέροχη ατμόσφαιρα για πραγματικά αξέχαστες διακοπές και έχει αναδειχτεί -όχι τυχαία- σ' έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμός των ταξιδιωτών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Τοποθεσία 

Το Πουκέτ είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και βρίσκεται στη Θάλασσα Ανταμάν στη νότια Ταϊλάνδη. Το νησί είναι κυρίως ορεινό με μια οροσειρά στα δυτικά του νησιού που το διασχίζει από Βορρά προς Νότο. Τα βουνά του Πουκέτ σχηματίζουν το νότιο άκρο της οροσειράς του Πουκέτ που εκτείνεται 440 χμ από τον Ισθμό του Κρα. Η υψηλότερη κορυφή του νησιού είναι το Khao Mai Thao Sip Song στα 529 μέτρα. Ο πληθυσμός ήταν 249.446 κάτοικοι το 2000, αλλά ανέβηκε στους 525.018 στην απογραφή δεκαετίας του 2010, το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμιακής αύξησης από όλες τις επαρχίες σε εθνικό επίπεδο με 7.4% ποσοστό αύξησης ετησίως και πλέον περίπου 600.000 άτομα κατοικούν μόνιμα στο Πουκέτ ανάμεσα σε αυτούς μετανάστες, άνθρωποι από όλον τον κόσμο, Ταϊλανδοί που είναι καταγεγραμμένοι σε άλλες επαρχίες και ντόπιοι. Ο καταγεγραμμένος πληθυσμός, ωστόσο, περιλαμβάνει μόνο τους Ταϊλανδούς και στα τέλη του 2012 ήταν 360.905 κάτοικοι.Υπολογίζεται ότι το Πουκέτ έχει συνολική έκταση περίπου 576 τ.χμ. (συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων νησιών της επαρχίας). Βρίσκεται περίπου 863 χλμ νότια της Μπανγκόκ και καλύπτει μια έκταση 543 τ.χμ. χωρίς τα μικρά νησάκια. Τα άλλα νησιά είναι τα εξής: Κο Λόνε 4,77 τ.χμ., Κο Μαπράο 3,7 τ.χμ., Κο Νάκα Γιάι 2,08 τ.χμ., Κο Ράτσα Νόι 3,06 τ.χμ., Κο Ράτσα Γιάι 4,5 τ.χμ. και το δεύτερο μεγαλύτερο, Κο Σίρε 8,8 τ.χμ.Υπολογίζεται ότι μαζί με τα 39 άλλα μικρά νησιά η επαρχία του Πουκέτ καλύπτει έκταση 576 τ.χλμ. Από Βορρά προς Νότο το μήκος του υπολογίζεται στα 48 χλμ. και το πλάτος του σε 21 χλμ.

Περιοχή