ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

  • sri-lanka-fishermans
  •  SriLanka Beach
  • sri lanka sigiriya rock
  • sri_lanka
Ημερομηνία 

Όλο το χρόνο

Διάρκεια 

7 Ημέρες

Διαθεσιμότητα 

20

από 1210€

Description 

¨Υπέροχη γή¨!!! Έτσι μεταφράζεται η ονομασία της χώρας, ενός νησιού που εκτείνεται σε 66.000τ.χλμ. τροπικής γης στη νότια Ασία και αγκαλιάζεται από τον Ινδικό ωκεανό. Πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, που εκτείνονται μέχρι εκεί που φθάνει το μάτι, πυκνά δάση με πληθώρα εξωτικών πουλιών και θηλαστικών, λόφοι, σπήλαια, καταρράκτες, φυτείες τσαγιού, μπαχαρικά, πολύτιμους λίθους , πλούσια πολιτισμική παράδοση, φιλόξενοι κάτοικοι και νόστιμο φαγητό συνθέτουν ένα τοπίο που θα σας γοητεύσει. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Κολόμπο. Άλλες πόλεις του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε είναι:
 
Η Κάντυ με τους Βοτανικούς κήπους, και τον διάσημο ναό που φυλάσσεται το ιερό δόντι του Βούδα,  και στη ομώνυμη τεχνητή λίμνη  ( που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά το 1798 ) θα παρακολουθήσετε τους εντυπωσιακούς  χορούς Καντιάν.
 
Η Πολαναρούβα, είναι η αρχαία πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα που θα θαυμάσετε το ένα μοναδικό σύμπλεγμα ναών παλατιών και αγαλμάτων με σημαντικότερο το άγαλμα του Αναπαυόμενου Βούδα.
 
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι μια επίσκεψη στη Σιγκιρίγια με το πέτρινο φρούριο, τους κήπους μπαχαρικών και τη βιοτεχνία των ινδικών υφασμάτων Μπατίκ. Μην παραλείψετε να δείτε τον βράχο με τις περίφημες τοιχογραφίες.

Τοποθεσία 

Η Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρι Λάνκα (παλιότερα γνωστή ως Κεϋλάνη) είναι νησιωτική χώρα νοτιοανατολικά της Ινδίας με έκταση 65.610 km² και πληθυσμό 21.324.791 κατοίκων.

Διοικητική πρωτεύουσα είναι τo Κόττε όμως μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα είναι το Κολόμπο. Η επίσημη γλώσσα είναι η σιναλεζική ενώ ομιλούνται επίσης η ταμίλ και η αγγλική.

Οι κάτοικοι του νησιού στο θρήσκευμα είναι Βουδιστές (61%), ινδουιστές (21%), μουσουλμάνοι και χριστιανοί (7%). Το ποσοστό αναλφαβητισμού μεταξύ των κατοίκων είναι λιγότερο από 10%. Η Κεϋλάνη έχει το ψηλότερο ποσοστό εγγράμματων (90,7%) ανάμεσα στις χώρες της μεσημβρινής Ασίας.

Το νησί υποδιαιρείται σε τρεις φυσικές περιοχές: Το βόρειο τμήμα είναι πεδινό. Στο κεντρικό τμήμα απλώνονται μικρές πεδιάδες, ενώ στο νότιο τμήμα δεσπόζουν ορεινοί όγκοι με υψηλότερες κορυφές τα βουνά Πιντουρουταλαγκάλα. Επειδή βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό (μεταξύ 5ου και 10ου παράλληλου βόρεια του Ισημερινού), η Κεϋλάνη έχει κλίμα θερμό και υγρό. Οι κλιματολογικές αντιθέσεις είναι εμφανείς και επηρεάζουν τη βλάστηση. Έτσι, ενώ η μεσημβρινή περιοχή είναι σκεπασμένη με ωραία δάση, το κεντρικό τμήμα είναι μια φτωχή ζούγκλα. Η μεσημβρινή περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη. Το τοπίο της χαρακτηρίζεται από την οργιώδη βλάστηση.

 

Περιοχή