ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

Ημερομηνία

5, 6, 11 & 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ημέρες

4 & 5

Τιμή
από 155€
Διαθεσιμότητα
20

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ανατολική Ρωμυλία ΟΔΙΚΩΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΣΥΝΟΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ (BURGAS)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είσοδος στην Βουλγαρία και μέσω Σβίλεγκραντ και Τοποόλοφγκραντ, διασχίζοντας μια όμορφη φυσική διαδρομή στης ήπιες πλαγίες της Στράντζας, θα φτάσουμε στην Μαύρη Θάλασσα, στον Πύργο (Βurgas) τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βάρναλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΒΑΡΝΑ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και παιρνώντας από την τουριστική Ηλιόλουστη Ακτή κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Βάρνας η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Είναι γνωστή και ως ”Η Θαλάσσια Πρωτεύουσα” ή ”Η Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας. Η πόλη πήρε το όνομα Στάλιν από το 1949 ως το1956. Θα έχουμε περιήγηση στη μονή Αλατζά (XII —XIV) χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους της χώρας. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το Ενυδρείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και βόλτα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

Πρόγευμα και στη συνεχεία αναχώρηση για την Αγχίαλο όπου θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου με εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Συνεχίζουμε για την πόλη της Σωζόπολης, την αρχαία Ελληνική πόλη, αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα 30χλμ. νοτίως του Μπούργκας στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Εδώ θα συναντήσετε τους περισσότερους Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας. Θα δούμε την παλιά πόλη, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου(1867), όπου υπάρχουν οστά του Αγ. Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας κα. Χρόνος για βόλτα και καφέ. Έπειτα αναχώρηση για Μεσήμβρια την πόλη με τις 42 εκκλησίες. Η παλιά πόλη είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε τα τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος IV ο Παναγιότατος πήγαινε για θεραπεία. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Μητρόπολη & το ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (250χλμ.)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό Μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του ρολογιού, το Ιμαρέτ Τζαμί, την εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαικό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο πεζόδρομο της πόλης.

 

5η ημερα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (460χλμ.)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη του Μπόροβετς, που είναι φημισμένη για το χιονοδρομικό της κέντρο. Θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Σαντάνσκι. Περπατήστε στο γραφικό πεζόδρομο και για όσους επιθυμούν μπορούν να ψωνίσουν από τα τοπικά μαγαζιά και να γευματίσουν. Τελειώνοντας, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.