Καππαδοκία

Ημερομηνία

20/3 & 10/4 & 22/5 & 5, 26/6

28/4 & 9,23/7 & 6,13/8 & 3/9

Ημέρες

5 & 6

Τιμή
από 840€
Διαθεσιμότητα
20

ΤΟΥΡΚΙΑ

Καππαδοκία…και οι υπόγειες πολιτείες
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα, Θεσσαλονίκη/Αθήνα – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ (URGUP)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ”Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης ή ”Ελ. Βενιζέλος” των Αθηνών και πτήση για την περίφημη πόλη της Καισάρειας μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στις 13.45 και αμέσως θα ακολουθήσει μία πρώτη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό δίκτυο της, τη γενική ευταξία, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και τις πλατείες της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζουκικό κάστρο. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας για το Προκόπι (Urgup). Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΟΡΑΜΑ (GOREME) – ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΖΕΛΒΗ – ΑΡΑΒΙΣΣΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τη γραφική πόλη, την Άβανο. Θα φθάσουμε δίπλα στον Άλυ ποταμό (Kizilirmak) και θα επισκεφθούμε τα πασίγνωστα εργαστήρια κεραμουργίας και ειδών λαϊκής τέχνης και θα μυηθούμε στην τέχνη της αγγειοπλαστικής, προαιώνια παράδοση των ντόπιων. Θα συνεχίσουμε για την Αραβισσό και θα επισκεφθούμε τις πρόσφατα ανακαινισμένες εκκλησίες της, δείγμα της έντονης θρησκευτικότητας των κατοίκων της. Η διαδρομή μας θα κορυφωθεί στην κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες κατασκευές, ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Μετά τη λεπτομερή ξενάγηση μας, θα αναχωρήσουμε για την περίφημη κοιλάδα της Ζέλβης, ένα ανεπανάληπτο γεωλογικό φαινόμενο σπάνιας ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό μας θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της πόλης μας, το Προκόπι (Urgup), με την εξέχουσα αρχιτεκτονική παράθεση όλων των στοιχείων της Καππαδοκικής αστικής αρχιτεκτονικής. Υπέροχα αρχοντικά, γραφικά χαγιάτια, περίκλειστες μοναδικής ομορφιάς αυλές και περίβολοι κατοικιών, στενά πλινθόστρωτα σοκάκια είναι ορισμένα μόνοαπό τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία της συγκεκριμένης πόλης. Θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο Λόφο (Kayatepe) όπου βρίσκεται και το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή για την περιήγηση μας στη Σινασό. Μια μοναδική περιοχή που ”μεταφέρει” μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε και θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, χώρος κατοικίας ενός ιστορικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ – KΑΡΒΑΛΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη πολιτεία της Μαλακοπής (Derinkuyu), όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Θα κατηφορίσουμε δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και θα θαυμάσουμε μια ανεπανάληπτη κατασκευή που συγκλονίζει και τον πλέον αδιάφορο επισκέπτη. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τη μοναδική Κοιλάδα Περιστρέματος, με το ομώνυμο εκπληκτικό φαράγγι. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο (που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο). Στο δρόμο της επιστροφής θα σταματήσουμε σε εργαστήριο ταπητουργίας για να θαυμάσουμε την τοπική παραδοσιακή δραστηριότητα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΟΡΤΑΧΙΣΑΡ – ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρωινό  και η μέρα μας θα ξεκινήσει με τη γνωριμία δύο από τις πλέον γραφικές κοινότητες της Καππαδοκικής γης. Το  ‘’μεσαίο’’ και το ‘’ακραίο ‘’ κάστρο, δεδομένης της υψομετρικής διαφοράς, μοναδικά φυλάκια παρατηρητήρια από τα πανάρχαια χρόνια. Σπουδαίοι οικισμοί, αρχοντικά, καλλιτεχνικές ομάδες, παραδοσιακά καταστήματα, πρωτομουσουλμανικά  τεμένη και φυσικά υπόσκαφες εκκλησίες, θα είναι μερικά μόνο από τα σημεία, που θα μας  εντυπωσιάσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.      

6η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για την επίσκεψη της γραφικής κωμόπολης Μουταλάσκη, πατρίδα της μητέρας του Αριστοτέλη Ωνάση, όπου σώζεται μέχρι σήμερα ο περίφημος ναός της Ζωοδόχου Πηγής, περιήγηση στα ανακαινισμένα αρχοντικά της κωμόπολης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Καισάρειας, για την πτήση της επιστροφής.

Σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές. Στην 5ήμερη εκδρομή παραλείπεται η 5η ημέρα του προγράμματος.

Οι πτήσεις μας με την TurkishAirlines :

Από Θεσσαλονίκη
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ         TK 1882           09.40-11.00
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ        TK 2012           12.20-13.45
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ        TK 2013           14.45-16.25
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ         TK 1893           19.10-20.30

Από Αθήνα*

AΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ             TK 1842           06.00-07.20
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ        TK 2012           12.20-13.45
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ        TK 2013           14.45-16.25
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – AΘΗΝΑ             TK 1843           19.15-20.45

*Για τους ταξιδιώτες που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα, λόγω της αναμονής την 1η ημέρα μεταξύ των πτήσεων, έχουμε μεριμνήσει να τους παραλάβει  τοπικός αντιπρόσωπος στην Κων/πολη για να πραγματοποιήσουν μια σύντομη βόλτα στην πόλη.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για την Καισάρεια.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή 20 kg και μια χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο.
 • 4 ή 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • 4 ή 5 πρωινά στη μορφή πλουσιοπάροχου ανοιχτού μπουφέ.
 • 4 ή 5 δείπνα στη μορφή πλουσιοπάροχου set menu.
 • Εκδρομές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα / δείπνα και οποιαδήποτε επιπλέον προαιρετική ενέργεια.

Σημειώσεις:

 • Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι όμοιες με τις αντίστοιχες της ηπειρωτικής Ελλάδας.
 • Συναλλαγές στην Τουρκία γίνονται με Τουρκικές λίρες ισοτιμία: 1 € = 4 TL.
 • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης.
 • Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης από το αεροσκάφος στην Κων/πολη πρέπει απαραίτητα, όσοι ταξιδεύετε με ταυτότητα νέου τύπου, να κρατήσετε για την επιστροφή σας το λευκό χαρτάκι πάνω στο όποιο θα ‘σφραγίσουν’ οι Τούρκοι αστυνομικοί την είσοδο σας. Θα σας χρειαστεί απαραίτητα κατά την επιστροφή σας!
 • Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία διαφέρουν από τις αντίστοιχες στην Θες/νικη, τουλάχιστον σε όσα αφορά την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας, Το κλίμα είναι ηπειρωτικό, ζεστό το πρωί και επικρατεί περισσότερο δροσιά το βραδάκι. Χρειάζονται απαραίτητα να έχετε μαζί σας, μπουφάν, αδιάβροχο και μια ομπρέλα που ίσως χρειαστεί.
 • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις.
 • Στο πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνονται τα πρωινά και τα δείπνα στους χώρους του ξενοδοχείου. Δεν περιλαμβάνονται οι καταναλώσεις ποτών που επιβαρύνουν τον κάθε ταξιδιώτη χωριστά.

Παρατηρήσεις:

 • Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον ενός (1) έτους ή νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. (Απαγορεύεται το γράμμα στον αριθμό ταυτότητας να είναι το ελληνικό Φ)
 • Προσοχή: Σύμφωνα με το άρθρο 55 Ν3585/2007, ο χρόνος ισχύος της ταυτότητας (με λατινικούς χαρακτήρες) ορίζεται στα 15 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της. Πέρα από αυτό το χρονικό όριο και σε περίπτωση που δεν την έχετε ανανεώσει, ταξιδεύετε με προσωπική ευθύνη σας.
 • Η συμμετοχή σε διαδρομές με αερόστατα αποφασίζεται τοπικά και σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η μοναδική εμπειρία διαρκεί χρονικά περίπου τρεις (3) ώρες (από τη στιγμή που θα φθάσετε στο χώρο εκκίνησης μέχρι την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο –05:15 έως 08:30) και στοιχίζει 140 € κατ’ άτομο.