ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ημερομηνία

5 & 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ημέρες

4 & 5

Τιμή
από 249€
Διαθεσιμότητα
20

ΕΛΛΑΔΑ

Mytilini Town
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Μυτιλήνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο κατάλυμα που επιλέξατε. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρωινό. Παρακολούθηση της Λειτουργίας του ενταφιασμού. Στη συνέχεια περιήγηση-ξενάγηση στην πόλη της Μυτιλήνης. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

3η ημέρα: ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ - ΑΓΙΑΣΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την ανατολική Λέσβο και πρώτη στάση στις Καρυές, όπου βρίσκεται μέσα σε ένα ολόδροσο περιβάλλον το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά απο ένα θαυμαστό κυκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Αναχωρούμε με προορισμό τον Μανταμάδο το χωριό όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Ταξιάρχη (προστάτης του νησιού), με την θαυμαστή εικόνα του, μοναδική στην Ορθοδοξία, ανάγλυφη και φιλοτεχνημένη από το αίμα των μοναχών και από χώμα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Μετα θα αναχωρήσουμε για την γραφική Αγιασό, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, με μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική και στην ξυλογλυπτική. Περιήγηση στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού που θα μας οδηγήσουν στην εκκλησία της Παναγίας της βρεφοκρατούσας, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά, με μαστίχα και κερί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Παρακολούθηση της Ανάστασης.

 

4η ημέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ημέρα ελεύθερη να απολάυσετε το πασχαλινό γλέντι στο ξενοδοχείο σας ή όπου αλλού επιλέξετε.

 

5η ημέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.

Στην 4ημερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα του προγράμματος.