Οδοιπορικό στον Πόντο

Ημερομηνία

28/5 & 16/7 & 13/8

2018

Ημέρες

6 ΜΕΡΕΣ

Τιμή
από 920€
Διαθεσιμότητα
20

Μικρά Ασία

Μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στη γη της Παφλαγονίας, των Αμαζόνων και των Μοσσυνοίκων!
ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ – ΑΜΑΣΕΙΑ – ΟΙΝΟΗ – ΦΑΤΣΑ – ΚΩΤΥΩΡΑ – (ORDU) – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΠΛΑΤΑΝΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΟΥΖΟΥΝΓΚΙΟΛ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κων/πολη με την Turkish Airlines. Στη συνέχεια πτήση για Σαμσούντα. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και μετά από μια διαδρομή  ½ ώρας θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο. Διαν/ση.

2η ημέρα: ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ (ξενάγηση) – ΑΜΑΣΕΙΑ
Μετά το πρωινό μας και αφού ξεναγηθούμε στη Σαμσούντα θα μεταφερθούμε στην πανέμορφη Αμάσεια  όπου θα ξεναγηθούμε στο όρος Χαρσενέ που δεσπόζει πάνω από το ποταμό Ίρις που διασχίζει την πόλη και θα επισκεφθούμε τους βασιλικούς τάφους του Μιθριδάτη και τα αρχαία τείχη της Αμάσειας. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το τζαμί Μπεγιαζήτ, έργο της πρώιμης  οθωμανικής τέχνης, που οικοδομήθηκε το 1468. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διαν/ση.

3η ημέρα: ΑΜΑΣΕΙΑ  (ξενάγηση πόλης) – ΟΙΝΟΗ – ΦΑΤΣΑ – ΚΟΤΥΩΡΑ (ORDU) – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Μετά το πρωινό μας και αφού περιηγηθούμε στην Αμάσεια θα ξεκινήσουμε για μία υπέροχη διαδρομή στο μεγάλο παραθαλάσσιο δρόμο που ενώνει όλες τις μεγάλες πόλεις που «βρέχονται» από τη Μαύρη Θάλασσα. Θα επισκεφθούμε τα Κοτύωρα και την Κερασούντα όπου θα θαυμάσουμε τα εναπομείναντα σπουδαία μνημεία, τις γραφικές γειτονιές και τις εκκλησίες της Υπαπαντής και του Αγ. Νικολάου, αντίστοιχα (όπου σήμερα λειτουργούν ως μουσειακοί χώροι). Αργά το απόγευμα άφιξη στη μυθική Τραπεζούντα. Δείπνο. Διαν/ση.

4η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (ξενάγηση πόλης)
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την ξενάγηση των σημαντικότερων μνημείων της πόλης που είναι ο Ναός της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας (κτισμένη από τον Eμμανουήλ Α’ τον Κομνηνό το 1238), τη θερινή κατοικία του Κων/νου Καπαγιαννίδη (Έπαυλη Ataturk, σήμερα), την κατοικία Θεοφύλακτου (λαογραφικό μουσείο, σήμερα) και το ναό της Θεοτόκου της Χρυσοκεφάλου (10ος αιώνας) που σήμερα λειτουργεί ως τέμενος (Fatih Camii). Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

5η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΥΖΟΥΝΓΚΙΟΛ * - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Πρωινό και αμέσως μετά θα μεταφερθούμε προς το περίφημο όρος Μελά και το θρυλικό Μοναστήρι της Παναγίας (που ιδρύθηκε από τους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο τον 4ο αιώνα). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Ουζουνγκόλ*, ένα μοναδικό «σκηνικό» σε ύψος 1.030 μέτρων. Επιστροφή στην Τραπεζούντα, όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα το Forum Trabzon. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

*Για όσους επιθυμούν (προαιρετικά) αντί να επισκεφθούν την λίμνη Ουζουνγκόλ, μπορούν να μεταβούν με μικρά βαν 9 θέσεων στα ορεινά χωριά της Σάντας και της Κρώμνης (η διαδρομή διαρκεί μετ΄ επιστροφής περίπου 6 ώρες. Το τελικό κόστος κατ’ άτομο  θα εξαρτηθεί από τον αριθμό συμμετοχών σε κάθε βαν.  

6η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Τραπεζούντας όπου μετά από ενδιάμεση πτήση στην Κων/πολη, θα επιστρέψουμε στην πόλη μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και με την αντίστροφη φορά.

 

Οι πτήσεις μας με την Turkish Airlines :

Από Θεσσαλονίκη:

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ            TK 1882            09.40-11.00
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ       TK 2810            16.05-17.35
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ   TK 2829            12.55-14.55
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ            TK 1893            19.10-20.30

 

Από Αθήνα:

 AΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ                TK 1846            10.10-11.35
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ       TK 2810            16.05-17.35
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ   TK 2829            12.55-14.55
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – AΘΗΝΑ                TK 1843            19.15-20.45

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Πέντε (5) διαν/σεις ως εξής:
  ΜΙΑ (1) διαν/ση στη Σαμσούντα (Grand Atakum 4 star http://www.grandatakumhotel.com/)
  ΜΙΑ (1) διαν/ση στη Αμμάσεια (Amasya Apple Palace Hotel  4* star  www.applegrup.com)
  ΤΡΕΙΣ (3) διαν/σεις στη Τραπεζούντα (Trabzon Usta Park Hotel  4* star www.ustaparkhotel.com)
 • Πέντε (5) πρωινά και πέντε (5) δείπνα στα ξενοδοχεία μας.
 • Όλες οι εκδρομές, περιηγήσεις, μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμά μας.
 • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ποτά στα δείπνα – γεύματα.
 • Εισιτήρια εισόδου στα μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους σύμφωνα με το πρόγραμμά μας.
 • Φιλοδωρήματα.

Οποιαδήποτε, πλέον του προγράμματος, προαιρετική ενέργεια και εισιτήρια teleferik

Σημειώσεις:

 • Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι όμοιες με τις αντίστοιχες της ηπειρωτικής Ελλάδας.
 • Συναλλαγές στην Τουρκία γίνονται με Τουρκικές λίρες ισοτιμία: 1 € = 4,7 TL.
 • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης.
 • Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης από το αεροσκάφος στην Κων/πολη πρέπει απαραίτητα, όσοι ταξιδεύετε με ταυτότητα νέου τύπου, να κρατήσετε για την επιστροφή σας το λευκό χαρτάκι πάνω στο όποιο θα ‘σφραγίσουν’ οι Τούρκοι αστυνομικοί την είσοδο σας. Θα σας χρειαστεί απαραίτητα κατά την επιστροφή σας!
 • Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία διαφέρουν από τις αντίστοιχες στην Θες/νικη, τουλάχιστον σε όσα αφορά την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, Το κλίμα είναι ηπειρωτικό, ζεστό το πρωί και επικρατεί περισσότερο δροσιά το βραδάκι. Χρειάζονται απαραίτητα να έχετε μαζί σας, μπουφάν, αδιάβροχο και μια ομπρέλα που ίσως χρειαστεί.
 • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις.
 • Στο πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνονται τα πρωινά και τα δείπνα στους χώρους του ξενοδοχείου. Δεν περιλαμβάνονται οι καταναλώσεις ποτών που επιβαρύνουν τον κάθε ταξιδιώτη χωριστά.

Παρατηρήσεις:

 • Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον ενός (1) έτους ή νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. (Απαγορεύεται το γράμμα στον αριθμό ταυτότητας να είναι το ελληνικό Φ)
 • Προσοχή: Σύμφωνα με το άρθρο 55 Ν3585/2007, ο χρόνος ισχύος της ταυτότητας (με λατινικούς χαρακτήρες) ορίζεται στα 15 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της. Πέρα από αυτό το χρονικό όριο και σε περίπτωση που δεν την έχετε ανανεώσει, ταξιδεύετε με προσωπική ευθύνη σας.
 • Η συμμετοχή σε διαδρομές με αερόστατα αποφασίζεται τοπικά και σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η μοναδική εμπειρία διαρκεί χρονικά περίπου τρεις (3) ώρες (από τη στιγμή που θα φθάσετε στο χώρο εκκίνησης μέχρι την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο –05:15 έως 08:30) και στοιχίζει 140 € κατ’ άτομο.