ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ -ΒΙΕΝΝΗ

Ημερομηνία

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ημέρες

5

Τιμή
από 395€
Διαθεσιμότητα
20

ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ

 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και πτήση για Μπρατισλάβα. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πανέμορφη Μπρατισλάβα. Θα δούμε το κάστρο Ντέβιν, που έδωσε το όνομα Pressburg (Μπρατισλάβα) , στην πόλη. Το κάστρο και η πόλη ήταν τόπος στέψης βασιλιάδων. Σήμερα στο κάστρο στεγάζονται μουσεία ενώ ένα μέρος στεγάζει τη βουλή της Σλοβακίας. Στην άκρη της πόλης βρίσκεται ο ναός του Αγίου Μάρτιν, όπου στέφθηκαν 19 Ούγγροι βασιλιάδες. Θα δούμε επίσης το μουσείο των βασανιστηρίων, το οινομουσείο, την όπερα, το παλάτι Grassalkovich, κατοικία του προέδρου της δημοκρατίας. Το απόγευμα μετάβαση στη Βιέννη. Πρώτη γνωριμία με την πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας

2η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση πόλης, στην οποία θα επισκεφτούμε το παλάτι Σενμπρουν (περιήγηση στου κήπους), θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το Μπελβεντέρε, ανάκτορο του Ευγένιου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τεχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρινγκ Στρασσε (δακτύλιος του Ιστορικού κέντρου), όπου θα δούμε το ανάκτορο του Χοφμπουργκ, τα δίδυμα μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των μουσείων, το Κοινοβούλιο, το παλιό Αυτοκρατορικό θέατρο, το Δημαρχείο, την Όπερα, τους ναούς του Κάρολου και του Βορομαίου και την Φοτιφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονία με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

 

3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα δάση, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και μετά στην τοποθεσία του Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και περιήγηση στη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Ιδιαίτερα γνωστό το καζίνο της πόλης και το σπίτι όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την ενάτη συμφωνία, ωδή στη χαρά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη και στη συνέχεια παρακολούθηση της Ανάστασης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση πόλης, η οποία χωρίζεται στην γραφική Βούδα και την κοσμοπολίτικη Πέστη. Θα δούμε το κάστρο των ψαράδων, το νησί της Μαργαρίτας, την πλατεία ηρώων, τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, την όπερα, την γέφυρα των αλυσίδων, το λόφο Γκέλλερτ, την κλειστή αγορά και την φημισμένη Βάτσι Ούτσα. To απόγευμα παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου στο ορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε δείπνο σε ένα από τα φημισμένα εστιατόρια της πόλης με φολκλορικό πρόγραμμα με τσιγγάνικα βιολιά.

 

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το γραφικό χωριό Αγ.Ανδρεας (γενέτειρα πολλών καλλιτεχνών), στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Βιζενγκραντ (το χωριό που γεννήθηκε ο Καρλομάγνος ,με ερείπια από αυτοκρατορικά ανάκτορα). Φτάνουμε στο Έστεργκομ, την παλιά θρησκευτική πρωτεύουσα των Ούγγρων. Θα επισκεφτούμε τον τεράστιο καθεδρικό ναό, ο οποίος φιλοξενεί τον θρησκευτικό θησαυρό της χώρας. Το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης και πτήση επιστροφής.