ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Ημερομηνία

17/02 & 22/03

16/02 & 22/03

2018

Ημέρες

3 & 4

Τιμή
από 129€
Διαθεσιμότητα
20
Κράτηση

FYROM

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ ΟΔΙΚΩΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΜΠΙΤΟΛΑ) - ΟΧΡΙΔΑ

 Πρωινή αναχώρηση για την Οχρίδα. Στάση στα σύνορα για όσους επιθυμούν να κάνουν αγορές στο κατάστημα DUTY FREE. Στη συνέχεια διέλευση συνόρων και επίσκεψη στο Μοναστήρι (Μπίτολα), όπου θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το παζάρι. Άφιξη στην Οχρίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

 

2η ημέρα: ΌΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ

 Πρόγευμα και επίσκεψη στο Μουσείο Νερού για να θαυμάσουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τον 12ο - 7ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες. Εδώ ξεκίνησαν οι Κύριλλος και Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και την Βίβλο. Έπειτα μετάβαση στην παλιά πόλη της Οχρίδας. Περιήγηση στα καλντερίμια, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες (Αγ. Σοφία, Αγ. Νικόλαος) κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και τα μικρομάγαζα με τα είδη κεραμικής και λαικής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

 

3η ημέρα: ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ - ΜΟΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ - ΜΑΥΡΟΒΟ

 Πρόγευμα και αναχώρηση για μια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Ντριμ, μέσααπό το φαράγγι της Ράντιτσα (38χλμ.) το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για το ιστορικό Μοναστήρι Μπιγκόρσκι και την λίμνη του Μαύροβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΛΙΜΝΗΣ & ΣΤΡΟΥΓΚΑ

 Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της Οχρίδας όπου σας προτείνουμε μίνι Κρουαζιέρα στην πανέμορφη Λίμνη. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Έπειτα μεταφορά για βόλτα στην πόλη της Στρούγκας στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού. Επιστροφή στην πόλη μας.

 

Στην 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του προγράμματος