ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ημερομηνία

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ημέρες

4 ΗΜΕΡΕΣ

Τιμή
από 195€
Διαθεσιμότητα
20

ΕΛΛΑΔΑ

A timelapse video from the beautiful island of Zakynthos.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΟΔΙΚΩΣ ( ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ )

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την Κυλλήνη με απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν. Επιβίβαση στο πλοίο για Ζάκυνθο, άφιξη στο νησί και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση, δείπνο στο ξενοδοχείο και εκκλησιασμός σε κοντινό χωριό. Για όσους επιθυμούν αργότερα μεταφορά στο κέντρο της πόλης για παρακολούθηση του Επιταφίου της Μητρόπολης ο οποίος στην πόλη της Ζακύνθου, βγαίνει στις 4 το πρωί! Είναι η εμπειρία που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε! Ο ωραιότατος ύμνος “Τον κύριο υμνείτε...”, τονισμένος στην Ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική και που ψάλλεται από όλους, η ξακουστή “Gloria”, το ̈κομμάτι” (Πρώτη Ανάσταση) και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών από τις νοικοκυρές όλων των σπιτιών που διαδραματίζονται κατά την Πρώτη Ανάσταση, θα σας εντυπωσιάσουν. Ακόμα ένα παμπάλαιο έθιμο που θα δούμε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου είναι οι “Μάντζιες”, η αλλαγή ή “κλοπή” των επιγραφών των καταστημάτων που στο τέλος συγκεντρώνονται στην είσοδο του Δημαρχείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μπουφέ πρόγευμα και λίγη ξεκούραση γιατί έπεται μια πραγματικά υπέροχη ημέρα!

 

2η ημέρα: ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΝΑΥΑΓΙΟ - ΑΓ.ΜΑΥΡΑ

Πρόγευμα σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για το παραθαλάσσιο χωριό του Αγ. Νικολάου, όπου θα έχουμε χρόνο για “βαρκάδα” (προαιρετικά) στις μοναδικής ομορφιάς Γαλάζιες Σπηλιές. Θα συνεχίσουμε με πανοραμική διαδρομή μέχρι την χιλιοφωτογραφημένη παραλία του Ναυαγίου. Στάση για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα από ψηλά και συνεχίζοντας την ημέρα μας, διερχόμαστε από το χωριό Μαχαιράδο όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας. Στα νότια μέσω Λαγανά, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα μεταβούμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Η βραδιά συνεχίζεται στο ξενοδοχείο μας με πλούσιο Αναστάσιμο εορταστικό δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα. (για τα ξενοδοχεία που περιλαμβάνεται).

 

3η ημέρα: ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ - ΜΠΟΧΑΛΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πρόγευμα στο ξενοδοχείο σε εορταστικό μπουφέ. Ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψή στον ξακουστό λόφο του Στράνη πάνω από την πόλη της Ζακύνθου, εκεί όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον Εθνικό μας Ύμνο και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους και εκεί όπου θα απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το προάστιο της υψηλής κοινωνίας Μπόχαλη. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για το πατροπαράδοτο Πασχαλινό γεύμα με μουσική και χορούς. Το απογευματάκι βόλτα στην πόλη, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την Λιτανεία της Παναγιάς και να περπατήσετε στο τοπικό πανηγύρι. Ανεπιφύλακτα σας προτείνουμε να αφεθείτε για λίγο και στην ρομαντική ατμόσφαιρα της γραφικής πόλης.

 

4η ημέρα: ΚΥΛΛΗΝΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι της Ζακύνθου από όπου θα πάρουμε το καράβι που θα μας μεταφέρει πίσω στην Κυλλήνη. Έπειτα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη στην πόλη μας αργά το απόγευμα.