ΤΖΑΜΑΙΚΑ

  •  Jamaica Wedding Venue
  •  At Sandals Negril Jamaica
  •  Bourbon Beach Jamaica
  • sandals.monetgo.bay Jamaica
Ημερομηνία 

Όλο το χρόνο

Διάρκεια 

8 Ημέρες

Διαθεσιμότητα 

20

απο 1250€

Description 

Το νησί της reggae, και του Bob Marley είναι πραγματικά maad ( «φανταστικό» στην τοπική patois διάλεκτο ). Αν και βρίσκεται στο κέντρο της Καραϊβικής, στα νότια της Κούβας, είναι κατηγορία από μόνο του. Έχει και αυτό τις παραλίες με λευκή άμμο, τα resorts και τις φυτείες του –με την οροσειρά καταπράσινων των Blue Mountains στη ραχοκοκαλιά του–, αλλά μέχρις εκεί. Η ψυχή της Τζαμάικα είναι αφρικάνικη. Η πρωτεύουσα Κίνγκστον υπήρξε ανέκαθεν κέντρο του εμπορίου: έρχονταν μαύροι σκλάβοι, ενώ έφευγαν ζάχαρη, μπανάνες και ρούμι. Το Montego Bay είναι το πιο διάσημο θέρετρο του νησιού, όπως και το πάλαι ποτέ χίπικο Negril, ενώ το Ocho Rios –κάποτε καλά κρυμμένο μυστικό– είναι πλέον στάνταρντ στάση για τα κρουαζιερόπλοια. Το Ocho Rios είναι καθιερωμένος προορισμός για ζευγάρια, αφού θεωρείται ο κήπος της Τζαμάικα: ιβίσκοι, «πουλιά του παραδείσου» και μπουκαμβίλιες ανθίζουν όλο το χρόνο. Το μέρος όπου θα ανακαλύψετε την «άλλη» Τζαμάικα, με τους ανθρώπους ακόμη να χαιρετάνε τους περαστικούς την ώρα που παίζουν ντόμινο, είναι η νότια ακτή: ψαροχώρια, μικροί αγροτικοί οικισμοί και μικρά ξενοδοχεία ( ακόμη )…

Τοποθεσία 

Η Τζαμάικα είναι μια χώρα με έκταση 10.991 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 2.825.928.Πρωτεύουσα της χώρας είναι το Κίνγκστον.

Η Τζαμάικα είναι η τρίτη σε έκταση νήσος των λεγομένων Μεγάλων Αντιλλών στη Καραϊβική θάλασσα και βρίσκεται περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια από τη Κούβα. Οι ιθαγενείς της την αποκαλούν "Σαϋμάκα" (=νήσος με άφθονα νερά) εξ ου και το κατά παραφθορά διεθνές της όνομα Τζαμάικα.

Η Τζαμάικα αποτελεί υπόλειμμα του εν μέρει καταποντισθέντος "τόξου των Αντιλλών" και έχει ως σημαντικότερη οροσειρά τα Κυανά όρη που φθάνουν σε ύψος τα 2250 μέτρα. Προς τα ΒΔ. της νήσου βρίσκεται η μεγάλη θαλάσσια τάφρος του Κέιμαν της οποίας το βάθος υπολογίζεται να υπερβαίνει τα 6.000 μέτρα.

Το κλίμα είναι θερμό, τροπικό με άφθονες βροχές που τροφοδοτούν πολλούς αλλά μικρής διαδρομής ποταμούς που ορισμένοι απορροφούνται από το αμμώδες έδαφος πριν εκβάλουν στη θάλασσα. Η Τζαμάικα βρίσκεται εντός της ζώνης τυφώνων (Hurricane zone).

Περιοχή